NORGES SEILFORBUND:

STRANDRYDDING: I månedsskiftet april/mai skal det ryddes strender over en lav sko i hele Norge.

29. april starter en uke med strandrydding

Våren nærmer seg og det gjør også strender fulle av plast etter en hel vinter uten spesielt mye strandrydding. Fra 29. april til 5. mai er det dags for Strandryddeuken, og Norges Seilforbund oppfordrer alle seilere og seilforeninger til å ta et ekstra tak.

Publisert Sist oppdatert

I år blir Strandryddedagen arrangert lørdag 4. mai. Den nasjonale dugnadsdagen er en del av Strandryddeuken, som starter mandag 29. april og varer frem til søndag 5. mai.

Strandryddedagen er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent, hvor NSF er medlem, og hvor flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten – så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet.

– Målet vårt er at alle norske seilere – uansett nivå, alder og ferdighet, eller om du er optimistseiler, landslagsseiler eller turseiler – skal være ambassadører for et rent hav, og at de alle gjør det de kan for å oppnå dette både i gjerning og ord hele året rundt. I dette arbeidet skal nemlig Norges Seilforbund og hele seil-Norge vise vei for resten av forenings- og idretts-Norge. Strandryddeuken og Strandryddedagen 4. mai gir oss en unik mulighet i å synliggjøre dette arbeidet, så her bør alle landets seilforeninger bidra så godt de kan og gå foran som et levende og godt eksempel til etterfølgelse, sier Thomas Nilsson i NSFs Clean Seas HoldHavetRent-kampanje.

I 2018 var over 90 000 personer ute under Strandryddeuken. Mange av disse var seilere, og i år tar vi sikte på at enda flere seilere deltar og setter sitt preg på arrangementet.

Strandryddedagen er et veldig viktig arrangement for å vise at vi bryr oss om havet, men for seilerne er hver dag på fjorden en strandryddedag. NSF oppfordrer alle seilere til både å rydde og redusere bruken av plast i hverdagen.

Du kan melde inn foreningens ryddeaksjon under Strandryddeuken på Hold Norge Rents Ryddeportal. Foreningen bør også opprette et eget Facebook-arrangement, sende ut informasjon til medlemmene og selvfølgelig informere via egne hjemmesider om aksjonen.

Sørg for å ta bilder og informere om aksjonen i etterkant.

FRA NORGES SEILFORBUND

Denne artikkelen er innlevert av NSF og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.