ETT ÅR IGJEN TIL OL 2020

MOT OL: Anders Pedersen sikret norsk kvoteplass i Finnjolle i OL. Nå starter oppgaven for de norske seilerne med å oppnå gode nok internasjonale resultater til å kunne bli uttatt til OL.
MOT OL: Anders Pedersen sikret norsk kvoteplass i Finnjolle i OL. Nå starter oppgaven for de norske seilerne med å oppnå gode nok internasjonale resultater til å kunne bli uttatt til OL.

Landslaget retter blikket mot Japan

OL i 2020 nærmer seg, og for landslagsseilerne vil mye dreie seg om Japan i de nærmeste månedene.

Publisert Sist oppdatert

Mens nordmenn flest har sommerferie i juli, drar flere av landslagsseilerne til Japan for å trene på den kommende OL-banen og i OL-omgivelser. For Laser-seilerne vil også Standard- og Radial-klassens VM foregå i Japan i juli.

I august blir det så prøve-OL på OL-banen i Enoshima og deretter verdenscup samme sted. Først i begynnelsen av september vil aktivitetene i Japan være over for i år.

Det betyr imidlertid ikke at seilerne blir å se hjemme i stor grad, for mange VM vil foregå på den sørlige halvkulen, og VM-ene teller som OL-uttagning for de norske seilerne sammen med verdenscup-regattaen i Enoshima. I disse regattaene skal de virkelig overbevise Olympiatoppen om at de er verdige en tur til OL i 2020.

Anders Pedersen sikret i våres at Norge er nasjonskvalifisert for Finnjolle-klassen, hvilket betyr at fem OL-klasser nå står åpne for norske seilere – dersom de viser seg å være gode nok. Det er kun i Nacra 17 av de klassene NSF har satset på, at Norge ikke har en OL-plass, men det er ennå en mulighet til å kvale inn en OL-plass for de to norske Nacra-lagene under VM på New Zealand i månedsskiftet november/desember i år.

Landslagsseilerne er nå inne i det sportssjef Rigo de Nijs har definert som fase 2, der seilerne har krav på seg om minst to ganger å plassere seg blant topp 10 i et utvalg av store, internasjonale regattaer for å kunne bli betraktet som reelle OL-kandidater.

Anders Pedersen, Hermann Tomasgaard og Helene Næss/Marie Rønningen har klart dette, mens Line Flem Høst foreløpig har en topp 10-plassering inne.

FRA NORGES SEILFORBUND

Denne artikkelen er innlevert av NSF og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.