Informasjon fra Norges seilforbund

ÅRETS TRENER: Emilie Kathrin Vabø ble kåret til Årets trener i 2020. Nå jobber hun i Norges Seilforbund.

Tilbud fra Norges seilforbund

NSF tilbyr et utviklingsprogram for unge seilere som vil satse internasjonalt.

AV MORTEN JENSEN • – Vi ønsker med dette nye utviklingsprogrammet å tette gapet mellom landslaget og ungdommer som har ambisjoner om en internasjonal seikarriere i de klassene som NSF prioriterer, sier Emile Kathrin Vabø i NSF.

Hun vil lede det nye programmet i samarbeid med sportssjef Eirik Verås Larsen. Det er tiltenkt seilere i alderen 16 til 24 år som seiler i en av klassene NSF satser på. Søknadsfristen løper ut i midten av februar. www.seiling.no.

Dommerrollen

Mer og mer av dømmingen i regattaer vil trolig skje ute på vannet, og mindre og mindre vil avgjørelser falle i et juryrom.

AV MORTEN JENSEN • Det ser ut til å være en klar trend – og et ønske – etter at fire seminarer denne vinteren har satt fokus på dommerrollen og hvordan denne ønskes ivaretatt.

Dommeren vil i fremtiden bli knyttet tettere til seilerne og inn i regattaene, og særlig overfor yngre seilere skal dommeren ikke bare dømme etter reglene, men også veilede og coache seilerne for å gi dem en god forståelse av reglene.

IQFOiL-trener

Det norske damelandslaget i iQFOiL er på jakt etter en trener som kan følge dem frem til OL 2024 – i første omgang.

AV MORTEN JENSEN • – Målet vårt er å samle dameseilerne i iQFOiL til én gruppe slik at de kan dra nytte av hverandres styrker og erfaringer og på den måten kunne bygge et lag i iQFOiL som skal kunne hevde seg helt i verdenstoppen, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

Midlene til å kunne gi laget en egen trener kommer fra «spleiselaget» Summit 24, der ti idretter har gått sammen om å skaffe penger til sin OL-satsing.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.