Informasjon fra Norsk Bavaria-klubb

Her er det friske vinnerbildet i vår fotokonkurranse.

Bavaria-klubbens fotokonkurranse

Klubben arrangerte en fotokonkurranse i fjor høst der tema var Bavaria seilbåter. De mottok hele 53 bilder.

Jan Iverin • Klubben arrangerte en fotokonkurranse i fjor høst der tema var Bavaria seilbåter. Vi har mottatt hele 53 fine bilder til. Det var anledning til å levere flere bilder, men du måtte selv ha eierskap til bildene. Det kom et bredt utvalg, med fint vær, dårlig vær, action og rolig idyll. Det ble gjennomført en nettbasert avstemming blant medlemmene. Ved avslutningen av avstemmingen 15. desember var det kommet inn 55 svar.

Bildet som fikk flest stemmer er tatt av Håvard Haug i hans Bavaria 35 match, «Matchine». Bildet fikk hele 30,9 prosent av stemmene. Vi gratulerer med seieren og et gavekort pålydende 1500 kroner fra Maritim Båtutstyr AS Slependen. 

De øvrige pallplasseringene gikk til Nils A. Kavlie-Borge og Simen Simonsen. Vi gratulerer med 2. og 3. plass og gavekort fra Maritim pålydende 1000 kroner. 

Bildet av første og andreplass er publisert i dette nummeret. Tredjeplassen publiserer vi i et senere nummer. Andre innsendte bilder kan bli brukt når det passer til senere tekster på klubbsidene.

Velkommen til ny Bavaria-sesong. Bildet fikk annenplassen i vår fotokonkurranse.

Ny sesong i horisonten

Svenn Erik Forsstrøm • Når dette skrives er det ned mot 20 minusgrader og masse snø. Fjorden er islagt, bobleanleggene går for fullt og seiling synes fjernt for de fleste. Men det er noen standhaftige, barske seilere der ute som alltid er beredt og utnytter fine vinterdager til en tur på fjorden mens andre går på ski. Noen deltar sågar i regattaer. Et godt eksempel er den tradisjonsrike Vinterseilasen fra Bolærne til Strømstad første helg i februar. Seilasen har rekordpåmelding i år og Bavaria-seilere er godt representert. Vi er imponert!

Men, hold ut! Det går jevnt og trutt mot lysere tider og økende varme fra solen. Vi ser stadig oftere til båten og det er tid for å begynne planleggingen av ny båtsesong.

Siden forrige nummer av SEILmagasinet har vi hatt ett medlemsmøte med fokus på riggene på Bavaria, og rett før jul ble vinnerne av Bavariaklubbens fotokonkurranse 2023 kåret - se eget innlegg.

I Bavariaklubben ser vi frem til en ny sesong og vi er allerede i godt sig når det gjelder klubbaktiviteter i 2024. Dessverre måtte klubbkvelden i Vest hos Høcom avlyses grunnet krevende vintervær. På medlemsmøtet i slutten av januar var temaet bruk av elektroniske hjelpemidler. 

En viktig post på de kommende årsmøtene er valg. Vi søker kontakt med medlemmer som kan være interessert i å engasjere seg i styret eller hjelpe til med praktiske oppgaver i klubben. Se annonse på hjemmesidene våre: www.bavariaklubben.no

Vi ser frem til å treffes på møtene fremover, enten fysisk eller digitalt.

Tentativ plan for aktiviteter første halvår 2024

• Årsmøte med etterfølgende tema 5. mars. 

• Lokalt årsmøte i vest 13. mars.

• Medlemsmøte om vårklargjøring og handlekveld hos Maritim Båtutstyr Slependen, henholdsvis 15. og 16. april. 

• Det planlegges også handlekveld i vest.

• Riggsjekk, 26. - 28. april (vest) og 3. - 5. mai (øst)

• Bavariatreff, 24. - 26. mai (vest) og 6. – 8. september (øst)

Til høsten blir det som vanlig månedlige medlemsmøter i øst og høstfest i vest. Vi viderefører streamingen av møtene i øst.

Styret tar forbehold om endringer, men sett av datoene i kalenderen. Invitasjoner blir som vanlig sendt på e-post med påminnelser på SMS. Informasjon blir også lagt ut på hjemmesidene og Facebook. 

Svenn Erik Forsstrøm

Ekstrabevilgning til Redningsselskapet

Karl Erik Stavik • Styrets gjennomgang av budsjett og regnskap på siste styremøte viste at det var et noe handlingsrom på postene innenfor styrets dispensasjon. I en beslutning på styremøtet 6. desember ble det gitt bidrag på 5000 kroner hver til to redningsskøyter bemannet av frivillige. 

Valget falt på RS «Bjarne Kyrkjebø» i Bergens-området og RS «Einar Staff Sr» i Oslofjorden. Bidragene går uavkortet til driften av disse to skøytene (kjøp av 2 x 10 NM) og ble betalt inn bitte lille julaften 2023.

Vi håper bidraget til Redningsselskapet hjelper med på å sikre seilas for både våre medlemmer, og andre som benytter vår vakre kyst.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.