Bavaria Rally 2022

Bavaria Båt Norge inviterte til lavterskelseilas i Oslofjorden. Start var utenfor Son og mål var planlagt i innløpet til Holmestrand havn.

Publisert

Jan IverinDet skulles rundes faste merker. For at ikke noen skulle bli skremt av begrepet «regatta», ble det heller kalt et rally. Et ord mange likevel forbinder med fart og sprut.

Men værgudene viste seg fra den late siden og hadde minimalt med vind å by på. Det ble derfor i stedet en tålmodighetsprøve der det var om å gjøre å fange de få vindrossene som kom. Etter hvert døde vinden helt og det sto 0,0 på vindmåleren.

Tidevannet var det som gjorde at båtene flyttet seg. Komiteen besluttet derfor at banen ble avkortet før det var gått halvveis og de fleste kom aldri i mål. Men i Holmestrand Gjestehavn hadde seilforeningen lagt godt til rette med både uteservering og god stemning for Bavaria-gjestene. Her ble alle vinnere!

God sommerseilas!

Forsommeren er høysesong i Bavariaklubben. Klubben har gjennomført temamøte om vårklargjøring, handlekveld, riggsjekk og Bavariatreff i vest.

Selv om de fleste Bavaria-eiere er turseilere, er vi også godt synlige på regattabanen, både i ukentlige klubbregattaer og større regattaer. For første gang ble det arrangert Bavaria Rally i Oslofjorden, se egen omtale. I Skagen Race var det 19 Bavariaer av 153 påmeldte båter, med dessverre ødela vindforholdene og mange unnlot å starte eller brøt når det nærmet seg storm styrke. Gratulerer allikevel til Bavaria Båt Norge og «Spirit» (C38 Sport) for klasseseier!

Som tidligere varslet har vi nå lansert Bavariaklubbens mentorordning. Siktemålet er å koble nye Bavaria-seilere med erfarne. Mottoet er at Bavaria-venner hjelper hverandre! Vi har fått god respons, men ordningen avhenger at vi klarer å få kontakt med mentorer som har lyst og anledning til å dele erfaring og kunnskap med andre medlemmer. Se hjemmesidene for mer informasjon.

Vi gleder oss til en sommer helt uten smittevernsrestriksjoner. Etter to år langs vår egen, flotte kyst blir det nok mange som legger årets sommerseilas til Sverige og Danmark.

Vi ser også frem til klubbens aktiviteter etter sommeren. Helgen 12. - 14. august blir det Bavariatreff i Horten. Forøvrig arbeider styrene i øst og vest med å fastlegge temaene for høstens og vinterens møter.

Klubben har de senere årene hatt en veldig hyggelig tilstrømning av nye medlemmer. Likevel er det mange flere Bavaria-seilere der ute. Vi oppfordrer alle til å fortelle om klubben og forhåpentligvis verve nye Bavaria-seilere man treffer i hjemmehavnen og på sommerens seilturer.

Vi ønsker alle en god ferie og sommerseilas! Husk å heise klubbvimpelen, da er det lett å ta kontakt og du er sikret ekstra god hjelp fra Bavaria-venner.

Svenn Erik Forsstrøm

.

Våraktivitetene er unnagjort, nå venter sommeren

Bavariaklubben avd. vest har nå gjennomført to av de viktigste våraktivitetene.

Jan Rasmussen, styreleder avdeling vest • Vi gjennomførte riggsjekk kombinert med benyttelse av lift helgen 7. og 8. mai. Vi fikk da låne kaiplass hos Litlebergen båtforening, en times seilas fra Bergen sentrum.

Interessen var stor. 16 båter fikk sjekket riggen de to dagene. En profesjonell rigger jobbet hardt og skrev rapport på hver båt. Riggeren var også veldig flink til å gi gode råd til samtlige som var innom. Mange fikk også gjort arbeid i riggen ved å benytte liften som klubben hadde leid inn. Det kom mange positive tilbakemeldinger fra båteierne, og det er vel verdt medlemskapet å få være med på dette. To hyggelige og nyttige dager. Lørdagen var det også handledag hos Seilmaker Iversen med gode rabatter.

Vi har som vanlig også gjennomført Bavariatreffet helgen 27. – 29. mai. Vi var spent på været siden planen var å møtes i uthavn fredag kveld og seile regatta til samlingsstedet for festivitas lørdag. I år var dette Kollevåg på Askøy. Været sto oss ikke bi fredag og lørdag. Det var meldt kuling og tildels stiv kuling. Siden dette er en familieseilas der flere hadde flere små barn om bord, besluttet vi å avlyse uthavn og regatta. Vi var derfor samlet i Kollevåg fra fredag ettermiddag til hjemreise søndag. Det ble en veldig hyggelig helg. Kald nordavind, men solen varmet i le.

I år var vi 12 båter med vel 40 mennesker som hadde en fin helg. Vi skulle ønsket oss flere deltakere selvfølgelig, men håper neste år viser at pandemien med sofasyken har sluppet taket og at vi blir dobbelt så mange.

Jeg ønsker alle en fantastisk sommer med fine seilaser frem til vi møtes igjen etter sommeren.

Riggsjekk hos Southern Cross Spars

Den årlige riggsjekken i Oslo ble utvidet med et tilbud på proff riggsjekk hos Southern Cross Spars. Den enkelte båteier gjorde selv opp med SCP, men klubben la til rette med timebestilling slik at flest mulig fikk muligheten til å få sjekket rigg og dekksutrustning. Dette var et populært tilbud som ble fullbooket på én dag. På den andre siden av viken hadde klubben leid inn lift for de som ønsket å gjøre ting selv i riggen. Jan Iverin

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.