Informasjon fra Norsk Bavaria klubb

HØSTFEST VÅGEN: Mange ankommer høstfesten sjøveien.

Vi seiler inn i en jubileumssesong

Nå det går raskt mot lysere tider, vi ser stadig oftere til båten og vi begynner å planlegge klargjøring av båt og båtsesong.

Svenn Erik Forsstrøm • Først av alt må nevnes at klubben i år feier sine første 25 år og at dette skal behørig markeres!

Et kort tilbakeblikk: Klubben ble stiftet i 1998 av noen entusiastiske nybåteiere i nært samarbeid med importøren, den gang Lunde Båt. Bavaria tok markedet med storm og klubben vokste raskt de første ti årene. Det neste tiåret var preget av vanskelige tider i seilbåtmarkedet og stagnasjon for klubben. Bavaria-verftet kom seg etter hvert gjennom stormene og Bavaria Båt Norge tok over stafettpinnen som importør.

Optimismen og interessen har langsomt kommet tilbake i seilbåtmarkedet og klubben har erfart en svært positiv økning fra 500 til 750 medlemmer de siste fem årene. Vi opplever at klubben har en fornuftig kurs og god fart inn i jubileumsåret og at skuta er godt posisjonert for neste legg.

Vi ser frem til en ny, fin sesong og til å møte nye og gamle Bavaria-venner på klubbens aktiviteter og langs kysten.

Foreløpig plan for årets aktiviteter

2Programkomitéen og styrene er i godt sig når det gjelder planene for klubbaktivitetene i 2023.

Svenn Erik Forsstrøm • Hovedelementene videreføres fra tidligere år. Vi satser på å få kontroll over de tekniske utfordringene og vil videreføre de kombinerte fysiske og digitale medlemsmøtene.

På medlemsmøtet i januar ble det anledning til å drømme seg litt bort om seilcharter i varme og eksotiske farvann.

De videre planene i øst er:

• Medlemsmøter 27. februar, 27. mars, 17. april, 25. september, 23. oktober og 27. november.

• Handlekvelder hos Maritim Båtutstyr, Slependen 19. april og 28. september.

• Riggsjekk 12. - 14. mai.

• Bavariatreff – ultimo august.

• I stedet for egne jubileumsaktiviteter skal vi forsøke å krydre de ordinære programpostene med noe ekstra. Det kan bli endringer, så informasjon blir lagt ut på hjemmesidene og Facebook. Følg med. Invitasjoner blir også sendt på e-post, og påminnelser via SMS.

• Klubbens årsmøte blir 27. mars. I tillegg til årsmøtesakene blir det som vanlig et faglig tema.

• Vi søker kontakt med medlemmer som kan være interessert i å engasjere seg i styret eller praktiske oppgaver i for klubben. Se annonse på klubbens hjemmeside: www.bavariaklubben.no

Avdeling vest:

I avdeling vest er det årsmøte 15. mars, riggsjekk 6. – 7. mai, Bavaria-treff pinsehelgen 28. mai og høsttreff 16. - 17. september.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.