Informasjon fra Norsk Bavariaklubb

Bavariaklubben forbereder seg på høsten

Da er vi akkurat i mål med årets riggsjekk og benyttelse av lift. Bavariaklubben Vest var svært glad når vi fikk låne West Boats anlegg i Florvåg.

SVENN-ERIK FORSSTRØM • Vi seilere er alltid optimister og nå håper vi på en fin sensesong. Høsten byr på mange flotte muligheter og opplevelser. Høydepunkter i klubbens aktiviteter i høst er Bavariatreffet på Oscarsborg første helgen i september og høstfesten i avdeling Vest på Bekkjarvik 16. september. I skrivende stund er planleggingen i rute og det er godt med påmeldinger. Vi håper dette blir minnerike arrangementer, hvor vi også skal markere klubbens 25-årsjubileum. Nærmere omtale kommer i neste nummer.

Deretter flytter klubbens aktiviteter på land. I øst blir det først medlemsmøte om vinterklargjøring og handlekveld hos Maritim Båtutstyr på Slependen, henholdsvis 25. og 27. september. Videre blir det medlemsmøter 23. oktober og 27. november, men temaene ikke fastsatt ennå. Møtene blir streamet slik at de blir tilgjengelig digitalt for alle. Sett av datoene i kalenderen. Informasjon om møtene sendes som vanlig på e-post og legges ut på hjemmesider og Facebook.

Bavariaklubben har også en pågående fotokonkurranse der medlemmene er med på å stemme frem de beste bildene. Vi oppfordrer medlemmene til å sende bilder med Bavaria seilbåt i fokus. Se oppslag på Facebook eller tilsendt mail. En vinner kåres sent i høst.

Færder’n turglede 2023

Helgen 26. til 28. mai arrangerte Norsk Bavariaklubb Vest sitt årlige/vårlige Bavariatreff. I år som i fjor ble treffet arrangert i Kollevåg. 

Jan Trygve Olsen • Etter å ha gledet meg i månedsvis lå vi endelig på startstreken. Her er noen av mine betraktingen fra årets Færderseilas.

På Færder-fredagen lovet Yr vindstille og blå himmel, og det fikk vi. Ut fra resultatlistene fra TurGlede er det 11 medlemmer av 23 bavariaeiere (61 totalt på lista). Det lønte seg å starte tidlig. Når vi startet kl 10:30 hadde vinden dødd. Vi var to Bavariaer på start da, så den store sam-seilingserfaringen ble det ikke. Skipperne prioriterte nok en tidlig start.

Vi passerte Dyna fyr ca 11:15 og rundet bøya ved Nærsnes kl 16:00. Da hadde vi hatt oppe alle seil, inklusiv gennaker og code0. Kl 17:00 fyrte vi opp dieselen, hengte flagget på hekken, motret til Drøbak for å fylle opp tanken og tøffet videre til Tønsberg. All ære til de som sto løpet ut. Vi seilte double handed, og hadde satt 02:05 som siste bropassering (vi rakk 00:05), noe skjønnhetssøvn må man jo ha :-) 

KNS hadde reservert en hel flytebrygge for Bavariaer, som var avmerket havnekartet. På brygga ventet bryggeansvarlig. Han hadde satt opp bannere og pyntet opp! Utover natta ség det på med flere båter. Noen Janneau’er ville også sole seg i Bavariamiljøet, og vi var rause da:-) Brygga manglet strøm og vann, så noen valgte å legge seg andre steder. Det var plass til alle som ønsket.

Lørdagen opprant med nydelig sommervær, og kl 13 var det pølser og kald drikke på ’Bavariabrygga’. Søndagen var vi tidlig av gårde med 9-åpningen, hadde blå himmel og frisk sønnavind hjemover så vi rullet ikke ut alt av seil før vi hadde passert Gullholmen. Etter å ha spridd genoaen med båtshake noen mil besluttet jeg å kjøpe spristake. Jeg kjøpte en gammel spinnaker-bom fra Kambo for 500 kr uka etter.

De tre første medlemmene på resultatlista ble Silvana, Evelyn III og Vela, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur! Litt dumt at vinnerbavariaen valgte å reise hjem rett etter målgang.

SESONGEN ER IKKE OVER

Kald, vindfull og våt sommer – men seilsesongen er ikke over. 

En flott juni ga store forventninger til sommerens seiltur. Dessverre slo juli og «Hans» i begynnelsen av august, tilbake med ustabilt, kaldt og vått vær og mye vind. 

På Sørlandet, opplevde vi vanntemperaturer under 10 grader i begynnelsen av juli. De obligatoriske morgenbadene ble korte og effektive… Regntøy, lue, hansker og ullundertøy kom godt med. Varmeapparatet og cockpitteltet ble flittig brukt. 

Det blir mindre fristende å ligge i uthavn og vanskelig å finne plass i fulle havner. Selv lå vi fem døgn i påvente av bedre vær i en havn utenfor Gøteborg og vi har snakket med seilere som like gjerne lå store deler av ferien i hjemmehavnen. Vi lider ingen nød i våre komfortable seilbåter, men vi satt umåtelig pris på de fine sommerdagene vi hadde innimellom. De av våre medlemmer som befant seg i Nord-Norge trakk vinnerloddet i sommer, og det var vel fortjent! Uansett vær, det tas mange fine bilder og vi håper du vil dele noen med klubben. 

Svenn Erik Forsstrøm

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.