Informasjon fra Norsk Bavaria Klubb

Populære medlemsmøter

Det har vært avholdt to medlemsmøter. 8. februar var vi på KNS Seilsportsenter Ulabrand.

Jan Iverin Jon Amtrup, som er journalist av yrke og har lang erfaring fra seiling delte sine erfaringer med oss. Jon skrevet flere bøker og artikler om seiling. Denne gangen snakket han om hvilke forberedelser og tiltak man må gjøre under hardvindsseilas. Enten det er planlagt å legge ut på seilas i dårlig vær eller fordi man blir overrasket underveis. Målet var å gjøre medlemmene tryggere og båtene sikrere på sjøen.

8. mars var vi så heldige å få Thomas Nilsson, med atlanterhavskryssing og annen erfaring som bakteppe. Han snakket om hvordan man kan skape en trygg atmosfære om bord og motivere alle til å ta del i seilingen og andre gjøremål

Vel 30 medlemmer deltar på møtene fysisk. Dette er den beste måten å holde diskusjon med foredragsholderne, stille spørsmål og dele erfaring med andre Bavaria-venner. Men i tillegg følger nesten tre ganger så mange med via You Tube. Dette gjør at vi treffer medlemmer fra hele landet. Vi legger til rette slik at man kan stille spørsmål via sms eller epost. Styret lærer mye av den nye teknologien og vi skal bli enda bedre.

Tid for å klargjøre båten

Med lysere og varmere dager tenker vi stadig mer på båten. En relativt sen påske frister mange til å legge skiene på hylla, starte båtpussen og ta en seiltur. Vi står foran en fin tid!

Vi er godt fornøyde med vinterens medlemsmøter. Det har vært litt færre som møter fysisk, men dette blir mer enn oppveid av den store deltagelsen digitalt. Kombinasjonen av fysiske og digitale møter har kommet for å bli. Takk til KNS som har bistått oss med det tekniske i en startfase.

Det er tid for klubbens årsmøter. Her oppsummeres og drøftes klubbens posisjon, stilling og videre kurs. For fjoråret er kortversjonen at aktivitetene til tross korona-situasjonen i hovedsak er gjennomført som planlagt. Vi passerte 750 medlemmer, altså nok et år med en økning på over 100! En betydelig del av økningen i fjor kan tilskrives vervekampanjene, og vi erfarer med glede at de fleste nykommerne fornyer sitt medlemskap.

Jeg vil takke alle tillitsvalgte for bidragene til at Bavariaklubb-skuta er «ship-shape», på stø kurs og i godt driv! Vi vil savne dere som nå går av vakt. Samtidig ønskes det velkommen til nye.

Vi minner om og håper at mange svarer på den utsendte medlemsundersøkelsen. Den vil gi oss viktige tilbakemeldinger og innspill til videre utvikling av klubben.

Klubbens aktiviteter fremover er tilpasset årstiden, med fokus på klargjøring av båten og treff på fjorden. Følg med på www.bavariaklubben.no og Facebook.

God båtpuss og sesongstart!

Svenn Erik Forsstrøm, leder i Norsk Bavaria Klubb

.

NYTT MEDLEMSTILBUD

Er du nykommer til seiling? Eller du har kjøpt deg en ny eller brukt Bavaria? Bavariaklubben kommer med et nytt tilbud til deg.

Jan Iverin • Mange nye seilere melder seg på et seilkurs for å lære de mest grunnleggende prinsippene om seiling. Da er man gjerne med en gjeng ut på en stor seiler, disponert av instruktør. Men hvordan blir nå dette i praksis på din båt? Båten på kurset hadde konvensjonelt seil, mens du har rullemast. Skjøtesystemet er annerledes, stor genoa og ikke en liten fokk osv. I tillegg kommer alt det andre båttekniske: Hvordan fungerer pumpetoalett og tømming av septik? Hva betyr lysene på kontrollpanelet? Og ikke minst; hva gjør jeg ved opptak og utsett? Dette må man ofte finne ut selv.

Det er her Bavariaklubben vil hjelpe deg. Klubben har en mentor-pool med lang erfaring fra både seiling og det å være båteier. Og ikke minst; de kjenner Bavaria. Ved å henvende seg til klubben kan vi sette deg i forbindelse med en mentor som kan være med deg i din båt. Sammen går dere gjennom alle funksjoner: Sette seil, reve seil. Starte motor, kjøre ut på spring osv. Bavariavenner hjelper hverandre. Send en epost til medlem@bavariaklubben.no om hva du ønsker bistand til.

Har du lyst til å bli mentor? Send oss noen ord om hvilken Bavaria-modell du har, hvor du bor og hva du kan bidra med. Vi er ikke ute etter de som er supereksperter på alt, men at du har bred erfaring og villig til å dele dette med nye Bavaria-eiere.

.

VÅR EGEN YOU TUBE-KANAL

KARL ERIK STAVIK • Bavariaklubben har opprettet egen You Tube-kanal der vi vil streame medlemsmøtene. For at kontoen skal bli aktivert må vi ha 100 «liker»-klikk. Hjelp oss med å få det ved å gå inn på You Tube og klikk «abonnér» på Bavariaklubben. Vi sender ut en veiledning på epost til alle medlemmer. Våre medlemsmøter vil bli lagt ut der. Du kan streame møtene live eller se det hele på nytt når det måtte passe deg.

PLANLAGTE AKTIVITETER I VEST

HANS MARTIN ZEIL • Vi har nå fastsatt datoer for noen viktige aktiviteter. Fint å få disse inn i kalenderen! Invitasjonene kommer når datoene nærmer seg.

• Riggsjekk blir i år på Litlebergen 7. og 8. mai.

• Bavariatreff blir i Kollavågen 28. mai.

• Høstavslutning blir i Bekkjarvik 17. september.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.