Informasjon fra Norsk Bavaria Klubb: 

Bavariaer på rekke og rad i vest
Bavariaer på rekke og rad i vest

Yes! – Vi er klare for en ny sesong

Norsk Bavaria Klubb er i full sving, både i øst og vest. 

Tekst: Svenn Erik Forsstrøm 

Vi er inne i en herlig tid! Når dette skrives er de fleste godt i gang med båtpuss og klargjøring. Påmeldingene til riggsjekk i øst og vest strømmer inn og mange har allerede hatt sin første seiltur. Noen fikk testet båt og mannskap på Skagen Race i himmelfartshelgen. 

Vi har lært mye av Jan Iverins innholdsrike foredrag. To timer går fort, og vi skulle gjerne holdt på enda litt lenger. Dagen etter var det stinn brakke på handlekvelden hos Maritim. Dag kokte pølser til den store gullmedaljen, og det virker som våre etter hvert så beryktede «Bavaria-pølser» blir stadig mer populære. Siden årsmøtet har det nye styret konstituert seg og fordelingen av oppgaver er publisert på www.bavaria­klubben.no

Ferieplanene begynner å falle på plass for mange, og vi går inn i høysesongen for spennende arrangementer og aktiviteter på vannet, både i øst og vest. Her kan nevnes Bavariatreff i vest, Bavaria-rundtur i Skagerak og Færder’n. Rett etter sommeren følger Bavariatreff i øst og høststreff i vest. Følg med på e-post, samt på hjemmesidene og Facebook.

Vi ser frem til flott seilvær og til å treffes på fjorden!

Bavariatreff 2024 i avdeling Øst

Tekst: Karl Erik Stavik

Etter en rundtur til Holmsbu, to ganger i Horten og Oscarsborg i fjor, vender Bavariatreffet i år tilbake til Son helgen 6. - 8. september. Programmet er ikke endelig på plass, men hovedelementene fra tidligere år videreføres, blant annet tilbringerseilaser fra nord og sør, avslappet bryggemingling, uhøytidelige aktiviteter, festmiddag og ikke minst pent vær og trivelig stemning. Vi ønsker å satse litt ekstra på å friste flere barnefamilier til deltagelse i år. Invitasjon blir sendt ut før sommeren, men sett av helgen i kalenderen!

Bilder til fotokonkurransen

Tekst: Jan Iverin

Også i år kommer klubben til å arrangere fotokonkurranse med Bavaria seilbåt som tema. Mer info kommer til høsten, men ta gjerne blinkskuddet før dette. Ønsker du dele bildet på klubbens Facebook-side allerede nå kan du gjerne gjøre det.

Bavariaklubben Vest

Tekst: Jan Geir Rasmussen

Sommeren er i anmarsj her vest og vi har hatt de første «sommerdagene». Bavariaklubben Vest er i full gang med aktiviteter selv om det er tidlig på sesongen. Vi hadde handlekveld på Maritim i Bergen 12. mars, der mange medlemmer fikk gode rabatter og handlet inn til vårpussen.

Årsmøtet 2024 

Bavariaklubben vest gjennomførte årsmøte 13. mars. Fire av fem tok gjenvalg. Vi har ikke klart å erstatte Knut Nitter Wie, som gikk ut av styret etter flere års innsats. Vi har jobbet med dette i nesten et år, men det er vanskelig å finne frivillige. Styret har hatt ett møte hvor vi blant annet konstituerte oss. Vi er nå kun fire i styret, og har altså en ledig plass om noen føler for å bidra. 

Etter årsmøtet fikk vi et flott foredrag av Marena og Roger Leivseth om det å våge å legge ut på havseilas. Foredraget het Seile til Shetland. Et veldig interessant og engasjerende foredrag med mange nyttige tips.

Temakveld hos Seilmaker Iversen 

10. april hadde klubben temakveld hos Seilmaker Iversen. Det er lenge siden sist vi hadde temakveld her i vest. Seilmaker Iversen stilte lokaler og personell, og vi var vel 20 deltakere. Kompetente folk ga svært god og nyttig informasjon om seiltyper, produksjon og reparasjon av forskjellige seil. Det var også diskusjoner om vedlikehold av kalesje og vinterpresenning, og gode rabatter til Bavaria-medlemmer.

Bavariatreffet

Vi minner om Bavariatreffet, som er for hele familien 24. mai til 26. mai. Invitasjon er sendt ut på e-post. Alle får nærmere info når det nærmer seg.

Høstavslutningen, som primært er for voksne, er planlagt 6. - 8. september. 

Avdelingsstyret ønsker alle en fantastisk sommer med gode seilaser.

Færderseilasen 2024

Tekst: Jan Iverin

Færder’n er like om hjørnet. Fellesstarten for Bavaria-båter i fjor ble ingen stor suksess, deltakerne prioriterte å følge væremeldingen siden det var spådd avtagende vind. Vi tar dette til etterretning og lar værmeldingen blir en viktig del av valget av starttidspunkt i år. Det blir derfor ingen organisert fellesstart for Bavaria i TurGlede-klassen. Men felles brygge ble en større suksess, og vi er i dialag med KNS om å få dette til også i år. Håper vi ser flest mulig Bavariaer der. Husk at det deles ut vandre­pokal for beste Bavaria i TurGlede-klassen.