Norsk dobbeltseier i Svensk Mesterskap i Snipe
Norsk dobbeltseier i Svensk Mesterskap i Snipe

Norsk dobbeltseier i Svensk Mesterskap i Snipe

Med over 25 Sniper fra fem land tok Norge en sterk dobbeltseier i Sverige denne helgen. Birger Jansen og Lise Gherken vant foran Ulrik Sandvig og Henrik Grythe.

Publisert

NORSK DOMINANS. Evigunge Birger Jansen og mannskap Lise Gherken vant i helgen det åpne svenske mesterskapet i Snipe. I vanskelige forhold med store vindskift og mye strøm seilte den gamle mesteren suverent, og vant foran de regjerende mestrene Ulrik Sandvig/Henrik Grythe.

Som om ikke det var nok var de to neste båtene i mesterskapet danske. Den siste plassen på pallen inntok Christian Andersen med norske Maj Kristin Hansen Borgen ombord. Disse kom rett fra en seier i det belgiske mesterskapet, og seilte seg overbevisende opp på søndagen.

Beste svenske deltakerpar, Björn Sandberg og Linnea Pettersson, ble dermed forvist til en femte plass i den internasjonale regattaen med deltagere fra hele Norden og Tyskland.

Med disse resultatene befestet Norge sin plass som ledende i Nord-Europa i Snipe, selv om spanjolene viste seg vanskelige å slå i EM. Flere norske lag kjemper nå hardt om å kvalifisere seg til VM i Snipe i 2011, som vil være i kjente farvann i København.

Alt om regattaen og fullstendig resultatliste finner du her:

www.snipe.se/

Powered by Labrador CMS