Norsk i teten i VM åpningen for Melges 24

VM for Melges 24 startet ved Porto Cervo på Sardinia idag. Vanskelig forhold med store vindskift hindret ikke norsk topplassering etter første dag.

Publisert

Italienske Alberto Bolzan leder regattaen med 2. og 1. plass og viste dermed et seieren i oppvarmingsregattaen ikke var ren flaks. Med 4. og 2. plass ligger den norske båten RETT RUNDT HJORNET  med Herman Horn Johannessen og mannskapet Jan Frederik Dyvi, Stian Ness Rørvik og Jan Borø på en klar 2. plass sammenlagt i det 117 båter stor feltet, foran amerikaneren Brian Porter som deler plassen med den sveitsiske America’s Cup seileren Jean-Marc Monnard.  Engelske Jamie Lea ligger ett poeng bak, på 5. plass.

 

Nest best av de norske og best i Corinthian Division er TERRA EINDOMSMEGLNG  Øyvind Peder Jahre, Sivert Denneche, Marius Falch Orvin, Stian Briseid  og Taja Zaikova på 11. plass i regattaen

På 34 plass  finner vi WOLFPACK RACING TEAM med Geir Dahl Andersen, Trond Solli-Saether, Erling Fæste og Thomas Nilsson som hadde 5. og 33. plass i dagens seilaser.

Seilasene som teller mange av verdens mest kjene seilere fra America´s Cup og matcseilingsmiljøet fortsetter til 6. juni.

Det var meget vanskeoigo forhold med vind fra 5 til 20 knop i massive vindskift med store hull. Feltet var delt i fire grupper.

Powered by Labrador CMS