Norsk lag i M32

Eivind Melleby (KNS) blir rormann for det norske M32-laget som skal delta i den spektakulære skandinaviske flerskrogsserien som seiles i Oslo 21.-24. mai.

Publisert Sist oppdatert

Katamaranen kom til KNS Seilsportsenter Ulabrand mandag ettermiddag, melder KNS.

- Vi ser på M32 Series som en veldig attraktiv arena å tilby våre seilere, og ser frem til å være med på å utvikle den kommersielle delen av satsningen, sier Anders Kristensen, generalsekretær i Kongelig Norsk Seilforening (KNS). KNS håper at satsingen kan være med til utvikle flerskrogsmiljøet i Norge, hvor utviklingen går veldig fort internasjonalt.

Spektakulært

M32 Series er et sportslig og kommersielt produkt som leverer på begge arenaer. Dette er spektakulær toppidrett på sitt aller beste, og serien har også klart å utvikle et konsept som leverer tilbake til sponsorene i serien, sier Thomas Nilsson - primus motor for det norske laget og prosjektleder i Wolfpack Racing.

Hovedfilosofien bak prosjektet er å gi unge norske seilere en mulighet til å teste ut det som er en viktig del av fremtiden til både norsk og internasjonal seilsport. Publikumsvennlige raske flerskrogsbåter som konkurrere tett på land, samtidig som sponsorer har mulighet til å bli med ut å få en fartsopplevelse av de sjeldne er nemlig det som gjør dette til en unik arena til å forene seiling og næringslivet på en felles arena

Base på Bygdøy

Den spektakulære katamaranen M32 skal seiles av et helnorsk lag med Eivind Melleby som rormann. KNS er hovedpartner i satsningen og båten skal ha base på det nye seilsportanlegget på Ulabrand i nesten en måned.

- Internasjonal flerskrog seiling og ikke minst M32 Series er en unik seilarena hvor det er viktig er at også norske seilere deltar. Med så kort tid til forberedelser er så klart ambisjonsnivået der etter. Det som imidlertid er veldig viktig for oss er at vi bruker denne muligheten til å tilegne oss kunnskap og erfaring og ikke minst skaper en fantastisk arena på Aker Brygge hvor seiling og næringsliv kan dra veksler på hverandre, sier Nilsson, Wolfpack Racing

En av Norges mest erfarne seilere, Harald Blom Bakke, formann i F18 klubben og en av støttespillerne i dette prosjektet ser dette som en fantastisk mulighet for norsk seiling.

- F18 klubben ser meget positivt på denne satsingen på moderne flerskrogsbåter og håper det kan bidra til å gi mange norske seilere en spennende og fartsfylt seilopplevelse. Dette er en unik mulighet for å promotere seiling som en fartsfylt og publikums vennlig aktivitet, sier Harald Blom Bakke Svenskene som står bak M32 Series er veldig fornøyd med at de nå har fått med seg et norsk lag.

Kampen om gullet kommet til å bli hard. M32 Series Scandinavia er en seilingsserie med raske kullfiberkatamaraner. Delseilasene avgjøres i Oslo, Gøteborg, København, Helsingfors og Stockholm. Seilerne har bakgrunn for OL, Americas Cup, Volvo Ocean Race og matchseiling. Seilingen i Oslo avgjøres 21.-24. mai. Se http://m32series.com/series/scandinavian-series/ for mer informasjon