LEDER: Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty har åpnet sterkt i junior-VM og leder etter første dag.
LEDER: Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty har åpnet sterkt i junior-VM og leder etter første dag.

Norsk ledelse i 29er-klassen

Med to seire og en tredjeplass har Mathias Berthet (KNS) og Alexander Franks-Penty (Asker) tatt ledelsen i junior-VM.

Publisert Sist oppdatert

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty åpnet junior-VM-et i 29er-klassen med to seire, og de ledet også den tredje seilasen på mesterskapets første dag, men endte til slutt på en tredjeplass.

– Det var en perfekt dag for oss, det kunne ikke ha gått bedre, sa de etter regattaene.

Første dag bød på 6–12 knops østlig vind på de fire regattabanene som ble benyttet.

Traff på vindskiftene

Til arrangørens pressemeldingstjeneste forteller Alexander:

– Vi var veldig nervøse i starten for vi hadde ingen god følelse under prøveseilasene, men jeg syntes vi klarte oss godt i dag.

I pressemeldingen understrekes det at de to smilte bredt.

De forteller også at det var viktig å treffe riktig på vindskiftene, og at de hadde gode starter.

I 29er-klassen deltar det 30 lag, og den nordiske innsatsen er god ved at det svenske laget ligger på plassen bak  Berthet/Franks-Penty, mens danskene er nummer 5 og Finland nummer 8.

[Artikkelen fortsetter etter videoen]

Jentene følger opp

Også det norske jentelaget i 29er,  Emilie Andersen (KNS) og Maren Edland (Asker), hadde en god start med serien 7-3-4 og de ligger med det på 5. plass sammenlagt.

I Nacra 15, som er en helt ny klasse i Norge og hvor norske seilere deltar internasjonalt for første gang, har Henrik Schrader Bordal (Moss) og Celia Valeur Børresen (Ran) åpnet forsiktig med en DNF, 17. og 18. plass i det 18 lag store feltet. Det plasserer dem bakerst foreløpig.

Blant 51 Laser Radial-seilere ligger Uffe Tomasgaard fra Drøbak på 22. plass etter første dag. De fikk to seilaser, og en 15. og en 46. plass var Uffes to resultater. Martine Thuen (KNS) oppnådde 30. og 15. plass i jentenes Laser-klasse. Sammenlagt gir det 21. plass.

Jakob Ruud fra KNS er nummer 15 av  26 brettseilere i RS:X, mens Helle Oppedal fra Stavanger er nummer 12 av 19 blant jentene.

Best i Norden

I junior-VM er det også en nasjonskonkurranse og etter første dag leder Israel foran Italia og USA. Norge ligger på 15. plass av de 60 nasjonene som deltar. Norge er med det beste nasjon fra Norden. Finland og Danmark ligger på 18. plass, mens Sverige er nummer 24.