Norske båter i tøft Snipe felt

Birger Jansen og Lise Gehrken er ventet som den sterkeste norske båten i EM i snipe på Grand Canaria. Henrik Grythe rapporterer.

Publisert

E-post fra fra Henrik Grythe:

I morgen starter europamesterskapet i snipe, der Norge stiller med den nest største flåten etter vertslandet, Spania. I alt 9 av de 55 båtene er norske, inkudert damebåt og juniorbåt, samt en meget senior båt med Bjørn Sundby (80) til rors, som fikk en ekstra-plass grunn et frafall.

De fleste norske har ligget her nede i endel dager for å finne tilbake

sommerformen og prøve ut litt trim i de enorme bølgene. I regatta området er det ca 3-4m høye grunnbølger samt vindbølger og "backwash" fra moloene, noe som skaper ekstremt rotete og vanskelige forhold.

Av de norske er det kanskje rutinerte Birger Jansen som ser ut til å takle de, for oss, meget vanskelige forholdene best. Vinden som har blåst NØ skal falle av fra de 7-8m/s som har blåst de siste dagene. Blir dette tilfellet er nok Paco & Marina Sanches (Spania)favoritter, etter å ha tatt sølv i forrige EM og ble disket i siste seilas i VM i fjor, og mistet en sannsynlig medalje på det. Men de fleste vil nok regne mesterskapet som veldig åpent med et knippe spanjoler som favoritter foran nordmenn, belgiere og italienere.

Den meget meritterte George Szabo(USA) er med det norske teamet som trener og bringer med seg voldsom entusiasme som helt sikkert vil løfte hele laget som ellers består av:

Ulrik Sandvig - Henrik Grythe

Josetein Grödem-Asbjörn Grödem

Henning Balzer - Heinz Balzer NOR

Magnus Hedermark - Anette Melsom Myhre

Karsten Eskelund - Ketil Vanebo

Mads Truelsen - Tina Truelsen

Birger Jansen - Lise Gehrken

Olga Balzer - Monica Adland

Eirik Olav Wrolsen - Birgitte Reiersen (junior

Powered by Labrador CMS