Norske gutta i tet

Ericsson 3 imponerer. Ikke bare ligger de på topp av resultatlisten. De ligger også godt strategisk plassert.

Publisert

Den nordiske båten har jobbet seg nordover, og gått fra å ligge blant de båtene lengst syd til lengst nord. Analyseverktøyet til Volvo Ocean Race som tar båtenes posisjon og værpronosene og regner seg frem til båtenes posisjoner i tiden frem, forteller at de to Ericsson båtene vil lede etappen i hver fall fem dager frem. Taperne vil være Telefonica båtene. Siste døgn har Telefonica Black tapt stort. Fremover vil det være den Blå som vil tape mest i følge analysen. De spanske båten vil sannsynligvis ende sist.

Green dragon imponerer

Båten som brakk bommen for tre dager siden har klart seg svært bra uten bom. De klarte å ta tredjeplassen på poengpasseringen i går. Båten har seilt på rom slår for kun spinnaker. Nå har vindvinkelen blitt skarpere, men så langt har det fungert med ett rev i storseilet. Gutta har rigget opp et skjøtesystem av katamaran typen. Det har gjort det mulig å jibbe også.

    Kryss vil bli verre. Planen er å reparere bommen. Til nå har det vært for kaldt. Skipper Ian Walker er ikke for optimistisk, men regner med å klare seg ganske godt så lenge de slipper å krysse.

Poengplasseringen ble følgene

Ericsson 4 - 4poeng

Ericsson 3 - 3,5 poeng

Green Dragon - 3 poeng

Team Russia - 2,5 poeng

Telefonica Blue - 2 poeng

Telefonica Black - 1,5 poeng

Puma - 1 poeng

Delta Lloyd - 0,5 poeng

Plassering torsdag kveld

Ericsson 3

Puma

Ericsson 4

Green Dragon

Telefonica Blue

Team Russia

Delta Lloyd

Telefonica Black

Phil James rapporterer fra Ericsson 3

   

Powered by Labrador CMS