NORsteam greier seg selv

Som ventet kom det endel reaksjoner på vår etterlysning igår etter nye seilere til NORsteam prosjektet. Derfor er det kanskje betimelig med noen facts om prosjektet.

Publisert

Norsteam prosjektet er selvfinansierende. Seiltinget i 2009 påla NSF å ikke bruke en krone av budsjettet til Norsteam. Dette er overholdt, og prosjektet gikk med et lite overskudd, ca kr 30.000 i fjor.

Idag finansieres prosjektet som følger:

Sponsor: Ventelo, ca kr. 300.000.

NSF hadde for første gang på mange år et produkt sponsorer var interessert i. En stor båt som skaper litt oppmerksomhet er salgbar vare – mindre båter er dessverre ikke det.

Egenandel fra deltagerne.

Events.

Båten og mannskapet er salgbare i eventmarkedet – det er dessverre ikke mindre båter.

Sportslig utvikling: - NSF setter mer enn gjerne i gang Norsteam prosjekt med Melges eller andre mindre båter. Sportslig er det sikkert veldig bra. Til nå finnes det dessverre ikke finansiering til noe slikt, men NSF har faktisk satt i gang et initiativ med en del klasseklubber om “Norsteam lignende” prosjekter, sier Per Chr. Bordal

- Norsteam prosjektet har satt fokus på storbåtseiling i NSF. Det kjøres nå mange “Norsteam kurs” til glede for tur- og havseilere i de foreningene som vil ha besøk. Dette for gjennom økt kunnskap og kunne skape økt seilglede hos den vanlige turseiler.

Norsteam prosjektet er 18 mnd gammelt, mye er gjort riktig – og mye kan forbedres. Prosjektet skal selvsagt videreutvikles, sier Bordahl.

- Uten gaven fra Kongen og Norsteam prosjektet i den form det nå har hatt i 18 mnd, så ville det ikke ha vært noe prosjekt verken i storbåt eller mindre kjølbåter. Alle inviteres til en saklig debatt om hvordan Norsteam skal videreutvikles, men da bør man vite fakta om prosjektets økonomi og finansiering, avslutter Bordal.

Powered by Labrador CMS