Atlantic Rally for Cruisers +

Nærkontakt med havets dronninger

To kontaktsøkende kjemper som nærmer seg Amalie II... med hvilke hensikter?

Publisert

HOVEDBILDE: Hvaldans! Hele besetningen på Amalie II fikk i går nærkontakt med to lekne hvaler.

Stor overraskelse

Her får du en humoristisk rapport fra skipper Rolf Ole Tomter på Amalie II, som entusiastisk forteller om "en vanlig dag" på Atlanteren:

Nå er det eksakt ett døgn siden vi på vår morgengryvakt møtte to majestetiske hvaler som kom sigende forbi oss, cirka 10 meter fra båten, og vinket oss farvel med sine ernorme halefinner da de gikk ned i dypet igjen.

Det gjorde inntryk da gitt!

Motiverende fremdrift

Dagens posisjonsrapport viser at vi har avansert ett hakk opp fra 13. til 12. plass i løpet av siste døgn - over all!

Vi passerte en katamaran, Karma Wins, som har hengt rundt oss som en sliten truse på langtur i flere døgn nå.

Vi har motorseilt i hele natt på grunn av lite vind; motoren har hjulpet oss med sine 1300 omdreininger og rusletempo til én knop eller to ekstra. Vi må unansett kjøre gneratoren jamnt og trutt for å sikre drift av Annas eldrevne… ja, jeg skal ikke nevne det en gang til!

Så da vurderte jeg det til klokt å lunke for motor i stedet for generator og derved få både fremdrift og strøm.

Passaten svikter...

- Nå har vinden endret seg betydelig og gått fra svært lite vind til absolutt ingen vind - og motoren hjelper oss ved 1700 omdreininger til en fart på 6 - 7 knop.

Vi får to dagers værvarsel hver morgen fra ARC og dagens melding sa svært lite vind i dag og enda mindre i morgen. :(

Er det noen der hjemme som kan sende oss et varsel på litt lengre perspektiv enn to dager?

Når jeg beregner dieselforbruk og timer igjen til mål, ser det ut til at når jeg regner feil den rette veien, har vi nok diesel helt fram - men når jeg regner feil den gærne veien - så tyder det på at dieselen snart tar slutt :-) Men det har man jo sagt i mange år om oljen i Nordsjøen også… På den andre siden har vi ikke slikt utstyr med oss at vi kan begynne boring.

... Og melet minker

I dag er dagen uten brød om bord. Dager med R i er brødfrie; etter redegjørelse om melbeholdningen om bord, ble et slikt vedtak fattet! Spennende i morgen da, da opptil flere om bord omtaler brått morgendagen som "FREDDAN"…..

Bortsett fra dette er stemningen om bord upåklagelig, og skipperen har senket skuldrene betydelig i forhold til risikoen for at lysestakene med de matchende serviettene i oransje og grønt skal velte. Med andre ord mye positivt å finne! Vi fikk for øvrig en kraftig regnskur på morgenkvisten i dag - den gjorde egentlig godt - da vi syntes det begnyte å bli vel tørt rundt oss.

Hilsen fra Rolf Ole - i godt humør, tenderende over til "litt" crazy. :-)