SATSER: NTNUI under Seilsportsligaen i Moss i høst.
SATSER: NTNUI under Seilsportsligaen i Moss i høst.

Norges største idrettslag satser Melges 24

NTNUI er studentidrettslaget for Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim. En avtale vil gjøre seiling mer attraktiv for studentene.

Publisert Sist oppdatert

NTNUI seiling jobber tett med Trondhjem Seilforening, og gjør det mulig for studenter å delta i onsdagsregattaer, eller gå på seilkurs. Pågangen er stor, og en avtale med Maritimt Kompani i Trondheim vil øke kapasiteten. Nå skal idrettslaget stille lag både i 1. divisjon og i elitelaget i Norsk Seilsportsliga.

Et løft

Maritimt Kompani har i høst hatt samtaler med Vemund Gransæther og Simen Sandseter i NTNUI seiling. Vemund var nominert til HH Youth Award 2021 for sitt arbeide i NTNUi seiling.

– Vi ser er at en rekke gode seilere ikke velger å seile aktivt i Trondheim, da status og tilgangen på godt utstyr ikke er tilsetde, for å kunne bedrive seilingen de mener er på nasjonalt nivå. Men vi har i flere år hatt studenter som har bidratt til noe rekrutering og bistand/kompetanse heving inn i Trondhjem seilforening på trenersiden og på regattabanen, så helt fraværende har ikke studentene vært, men igjen vi tror med et skikkelig løft så får man entusiasme i flere nivå mere til stede, forteller John Sanderød i Maritimt Kompani til SEILmagasinet.

Bedre tilbud

– Avtalen med NTNUI seiling kommer til å skape ny gnist i seilingen blant studentene og vi har store planer for sesongen. Avtalen innebærer et utlån av en Melges 24 til NTNUI seiling, samt et utstyrsmessig løft av våre fire ynglinger inklusiv nye seilgarderober fra Ullman Sails. Med to Melgeser i gruppen vil vi kunne tilby mye morsom seiling til både studenter og partnere, forteller Sanderød.

NTNUI seiling binder seg til avtalen i to år og skal gjennom denne perioden bidra til å profilere partnerne nasjonalt.

Vi ser frem mot å kunne gi medlemmene våre flere muligheter og et bredere spekter for læring og vekst som seilere.

AVTALE: Maritimt Kompani låner ut Melges 24 til NTNUI-seilere. På bildet: representanter fra hovedstyret i NTNU idrett, John Sanderød, Vemund Gransæther og Simen Sandseter NTNUI seiling
AVTALE: Maritimt Kompani låner ut Melges 24 til NTNUI-seilere. På bildet: representanter fra hovedstyret i NTNU idrett, John Sanderød, Vemund Gransæther og Simen Sandseter NTNUI seiling