Nybåtene nådde ikke opp

I Frankrike i påsken var det en IRC-regatta med mange nyheter på startlisten. Men seieren gikk til en First 44.7

Publisert

IRC er en klasse i vekst, og mange av de moderne racer/cruiser-båtene er tegnet med denne regelen i sikte. Men hvordan båtene får måletallet er en hemmelighet, og det er derfor tøft for de nye båtene å lure reglen. Spi Ouest i Frankrike viste at det ikke er lett å kjøpe seieren under IRC.

J/122 best av de nye

Én regatta er altfor lite for å vurdere om en båt er vellykket eller ikke, men gir allikevel en idé om båtens muligheter. J/122 fikk vist seg skikkelig. Det var to slike båter blant de fire beste. Ikke dårlig for en splitter ny båt. Prototypen til den nye A 40 RC ble akkurat ferdig til regattaen. I fjor var lillesøsteren A35 ny og vant regattaen, men den nye 40- foteren klarte ikke å følge opp fjor årets suksess selv om den nye A 40 RC ledet etter halve serien.

    Dehler 44 kan vel ikke være helt fornøyd. Båten ”ECLECTIC” er en av de første og var den båten som juryen av Årets Båt fikk seile i Nederland i fjor. Av regattaens seks seilaser var en 11. plass båtens beste. X-41, som vant en IRC-regatta i England for noen uker siden, nådde heller ikke helt opp, men ”SPINECK” avsluttet med en andre plass.

250 IRC-båter

I Spi Ouest var det 500 båter, halvparten av dem seilte IRC og den andre halvparten forskjellige en-type klasser. Den største klassen var J/80 med 80 båter.

   

IRC 1

1. FIRST 44.7, COURRIER DU COEUR G. Trentesaux,

2. GRAND SOLEIL 44, HOLMATRO S. Speet,

3, J/122, J LANCE 4 D. Le Moal,

4. J/122, ATLANTIS L. Sambron/J.Y. Jaffrezic,

5. MILLS 39, MARINERSCOVE.IE D. Dwyer,

6. A 40 RC, PAPREC RECYCLAGE, S. Neve

7. X-40, NUMERO SIX, P. Guennal

8. X-41, SPINECK, H. Riche

19. Dehler 44, ECLECTIC, K. Lockefeer

IRC 2

I IRC klasse 2 dominerte A 35 og tok de tre første plassen, båten som også vant i fjor. Båten kommer til Norge i disse dager, og det blir spennende å se hvordan denne går under LYS.

1. A35, GARANCE Jp. Doursat

2. A35, BATISTYL C. Legloahec

3. A35, ATR/TCHOUK TCHOUK NOUGAT L. Fournierfoch/E. Danel

4. GRAND SOLEIL 37MUSIX P. Baetz,

5. J/109, GOA G. Prietz/J.Y Furic,

Powered by Labrador CMS