OPPGRADERING: Salon 39 har identiske mål som 380, bortsett fra litt dypere kjøl.

Salona oppgraderer

Salona 380 får en facelift og blir gitt navnet Salona 39

Publisert

Salona fra Kroatia er kjent for raske velbygde seilbåter til en fornuftig pris. Verftet var tidlig ute med å vakuumstøpe sine skrog, og kvaliteten har gjort at verftet har funnet Årets Båt i Europa-pris.

Verftet har slitt, og utviklingstakten har vært lav. I 2016 ble Salona S 380 lansert, en modell som nå blir markedsført som Salona 38. Modellen er konstruert av Maurizio Cossutti, italieneren som har blitt Bavarias nye husdesigner.

Facelift

I senere tid har også Salona lansert en nye 46-foter. Nå får Salona 38 en facelift som gjør at den får større familielikhet med 46-foteren. 38-foteren får et helt nytt dekk, samt nye vinduer. Større vinduer skal gi mer naturlig lys under dekk. Planløsningen er beholdt, men stilen får også seg et løft på den nye utgaven.

Båten har ikke lengre et fast baugspryd, men dette kan leveres som ekstrautstyr. Kjøldybden er økt, men det blir nå muligheter for en grunnere kjøl.

Prisen på båter er i følge Die Yacht på 204 000 euro uten moms, som betyr at en båt med minimum av utstyr og moms vil havne på ca 3,5 millioner kroner.

INNRDNING: Salona 39 har nøyaktig samme planløsning som 380. Den leveres i tre ulike løsninger, alle med ett bad.
NYTT: Nyheten har fått nytt overbygg og nye vinduer.