Nytt svensk lag imponerer i EM for 49erne

Det ble en ny frisk dag med skiftende kastevind på Palmabukta da 49erne gjennomførte sin andre EM dag. Foreløpig er det spansk i toppen, men et nytt svensk lag har imponert med jevn seiling i de vanskelige forholdene

Publisert

Leder gjør de regjerende Europamestrene Iker MARTINEZ og Xabi FERNANDEZ (ESP) foran landsmennene Federico ALONSO og Arturo ALONSO. På 3. plass med samme poengsum ligger de svenske seilerne Jonas Lindberg og Kalle Torlen, mens østerrikerne Nico Delle Karth og Nikolaus Leopold Resch er på 4. plass, også de med samme poengsum som 2. og 3. båt. Svenskene har seilt med imponernede jevnhet og kan stryke en 7. plass som sin dårligste plassering.

De norske seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim fortsetter å seile bra, men droppet fra 14. til 17. plass i sammendraget. Det holder imidlertid fint til å få seile i gullfinalen som består av 27 lag og som starter torsdag. Mesterskapet avsluttes søndag med medaljefinaler for de ti beste lagene. Nasjonsmessig er nordmennene nå på 12. plass.

Australias regjerende verdensmestere Nathan OUTTERIDGE og Ben AUSTIN ligger to plasser bak nordmennne, på 19. plass, mens VM vinnerne fra 2007 Stevie MORRISON og Ben RHODES (GBR) ligger som nr. 24.

Powered by Labrador CMS