SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER: RAN SEILFORENING

PINSELEIR: I Ran Seilforening ønsker man å ta best mulig vare på seilerne, og den populære pinseleiren er et viktig arrangement i så måte.

– Vi ønsker å ta godt vare på seilerne

Å kunne ta godt vare på seilerne og gi dem et godt tilbud både sportslig og sosialt; det står øverst på ønskelisten til Ran Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Ran Seilforening kan se tilbake på et fremgangsrikt år i 2016. Det har vært et år der foreningen har markert seg i seilNorge. Foreningens seilere klarte det mesterstykket å ta NM-medaljer i alle de tre Laser-klassene; Standard, Radial og 4.7 og i begge Optimist-klassene; jenter og gutter. Ingen andre seilforeninger er i nærheten av noe tilsvarende.

Ran Seilforening tok dessuten bronse i seilsportsligaens 1. divisjon, og de er dermed kvalifisert seg til å kjempe om en finaleplass i Champions League. 1.–3. september i 2017 deltar Ran Seilforening i St. Moritz for å forsøke å kapre en av de 32 finaleplassene på Sardinia senere på høsten.

Vil ta vare på seilerne

Selv om det å gjøre det godt i seilsportsligaen og Champions League er et av målene i 2017, er det likevel de nære ting som opptar lederen, Jon Andreas Bygstad. På spørsmål om hva som er foreningens nyttårsønske for 2017 og hva som er det beste som kan skje foreningen i dette året, svarer han slik:

– Det er å ta godt vare på seilerne våre og lage et godt tilbud til dem både sportslig og sosialt. Vi ønsker også å få ferdigstilt en påbegynt renovering av tilholdsstedet vårt, Ranheim, samt å sikre godt vedlikehold av resten av anlegget.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

RANHEIM: Det nye klubbhuset er midtpunktet i Ran Seilforenings anlegg og for seilforeningens virksomhet.

Den viktige rekrutteringen

Det å forsvare foreningens posisjon i seilsportsligaen er allerede nevnt som et av målene til foreningen for kommende sesong, men Bygstad har flere mål:

– Når det gjelder rekrutteringen, må vi få inn nye seilere – både i havseilere og nye optimistseilere. Vi har også som mål å skulle lykkes med nybegynnerkurs tidlig på året. Vi må også få på plass et tilbud til voksne seilere – et tilbud om kurs for stor båt. Sportslig er målet å følge opp de gode resultatene i jolleseiling, for tur- og havseilerne og i den allerede nevnte seilsportsligaen.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

REKRUTTERING: Ran Seilforening har i alle år vært en forening som har markert seg på jolle-kartet, og rekruttering er viktig i foreningen.

Vil øke inntektene

Når det kommer til utfordringer Ran Seilforening står overfor i 2017, mener Jon Andreas Bygstad det er viktig å få en bedre balanse mellom anlegg, vedlikehold og økonomi på den ene siden og sportslig satsing på den andre enn tilfellet er i dag.

– Vi må øke inntektene slik at vi ikke må legge begrensninger for sportslig aktivitet fordi anlegget krever vedlikehold, sier han.

Han mener de også må bli flinkere til å få ned kostnadene til drift av foreningen enn de har vært. Han fremhever også at det å øke kvaliteten på styringen av foreningen, ha mer fokus på vedlikehold og inntektsskapende arbeid er noe de kan bli flinkere på i 2017 – enn de har vært i 2016.

NC 2 i år for Lasere og foreningens pinseleir for joller og brett blir de to viktigste arrangementene i 2017 for Ran Seilforening.

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Mandag 16. januar: Nesodden Seilforening

Tirsdag 17. januar: Molde Seilforening

Onsdag 18. januar: Asker Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening

Oslo Seilforening

Askøy Seilforening

Bodø Seilforening