Og så er de igang igjen

Etter et havneanløp som for noen ble på under to uker er Volvo Ocean Race igang igjen. Lettværsseilas venter Volvo Ocean Race de første dagene ut fra Rio.

Publisert

Det ble en tett ogt jevn start da syv VO70 la ut fra Rio påskeaften. Ericsson 4 valgte å starte for babords halser bak feltet for å karre til seg styrbordsiden som lokalkjente Torben Grael anså som fordelaktig på den første runden rundt Rios berømte strender. Det ble likevel ikke Rios store sønn som kom best igang på eteppen og kl 0400 idag har han bare Delta Lloyd bak seg på listen.

Lette forhold

De første døgn blir ventelig preget av lite vind og det største store strategiske valget blir om båtene skal passere det nordøstre hjørnet av Brasil tett oppunder land, eller langt til havs. Wouter Verbraak som vi snakket med rett før start igår, mente at det ville lønne seg å søke mer stabil vind på havet, selv om distansen å seile blir lengre. - Under land blir det ustabilt med kraftige byger, sa han da.

Raskest nær land

Nå i morgentimene påskemorgen er det Telefonica Blue og Green Dragon som har fått best uttelling ved å krype seg nordover langs kysten av Brasil, mens de øvrige seiler flere knop langsommere lenger fra land.

Til sykehus

Etappen fikk en dramtisk start for Telefonica Blacks bowman Michael Pammenter som fikk foten i fokkeskjøtet og som i et slag ble dratt med skjøtet og slengt inn i riggen. Med store smerter ble han tatt av båten og kjørt til sykehus i Rio. Det ser ut som han har unngått bruddskader, men han må stå over etappen til Boston og laget blir enn mann mindre. 

Resultater

Telefonica Blue

Green Dragon +3

Puma +3

Telefonica Black +4

Ericsson 3 +4

Delta Lloyd +8

Powered by Labrador CMS