Også tyskerne trekker seg fra America´s Cup

I et intervju publisert i det tyske seilmagasinet Yacht forklarer Team Germany boss Michael Scheeren hvorfor tyskerne treker seg ut av de 34. seilaser om America´s Cup.

Publisert

Til tross for at det tyske laget allerede har 20 millioner euro på plass har man valgt å droppe de neste America´s Cup seilasene i 2013. Scheeren oppgir to hovedårsaker; amerikanernes teknologiske fordel med trimaran og vingemast og de høye kostnadene.

Team Germany hadde i utgangspunktet satset på monohull i regattaen og mya av startkapitalen lå i utviklingen av en slik båt. Nå ser man at de 20 millioner euro som lå i bånn må avskrives og nye 30-40 millioner euro må på plass for å få til et troverdig prosjekt. I forberedelsene til et monohull prosjekt lå også et samarbeide med Udo Schuetz (Team Container).

Tysklands teknologiske og aeronautiske industri er på et høyt nivå, men selv om et samarbeide syntes mulig er det vanskelig å hente ut den finansieringen som skal til derfra. Problemer ved siden av valget av flerskrogsbåt er at man ennå ikke vet hvor seilasene skal finne sted. At det også er kort tid til til 2013 vanskeliggjør kommersiell finansiering ytterligere.

Michael Scheeren's konklusjon er at bare milliardærer som er beredt på å bruke egne penger vil stille opp i  America's Cup og at det blir vanskelig å skaffe sponsormidler til et slikt prosjekt.

Powered by Labrador CMS