Havblikk

Om å seile med fjellsko

Steg for steg. Pust og pes. Tiden går sakte. Men det går oppover. Ikke for bestemor riktignok. Hun måtte vi sette igjen litt lenger nede i skråningen.

Publisert Sist oppdatert

Turen ble for bratt etter bare 15 minutter for den spreke 70-åringen, og jeg fikk innsikt i kulturforskjeller innen friluftsliv. Når engelskmenn sier at de skal gå på en «hike», er ikke det nødvendigvis det samme som en «tur» for nordmenn. Vi kan godt gå på tur opp på en fjelltopp, men for engelskmenn flest betyr det å gå på en bred sti i et mer eller mindre paddeflatt landskap.

Men dagen var varm og vinden stillestående. Dessuten var utsikten fra et stykke oppe langs stien til Reinebringa fantastisk. Vestfjorden glittret kongeblå under oss, og langt der inne over landet kunne hun se en og annen hvit fjelltopp. Bestemor fikk filosofere i fred mens vi gikk i egne tanker oppover lia. Det er her seilingen og fjellturene går opp i ett. Stillheten, fokus på en ting her i livet og vissheten om at det neste steget er viktigere enn å komme frem. Det er livet der og da som teller. Akkurat nå er det helt fantastisk fordi en er midt i naturen. Det er naturen som higer en fremover på egne premisser.

Pust og pes. Neste steg. Akkurat det er dessuten en annen ting som gjør seiling og fjellturen til en uslåelig friluftskombinasjon. Seiling er mye, men turseiling er ikke spesielt fysisk krevende. Derfor er det deilig å kunne seile til foten av et fjell. Ta jolla i land med fjellstøvlene på og gå opp på eller rundt en fjelltopp.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS