Onorato AC utfordrer

Vincenzio Onoratos «Mascalzone Latino» blir den 7. utfordreren til America´s Cup 2009 selv om ingen idag med sikkerhet kan si når neste regatta finner sted. Onoratos utfordring er overraskende også i lys av hans åpenhjertige kritikk av de nye reglene.

Publisert

Vincenzio Onorato som ble nordisk mester i Farr 40 klassen på Hankø i sommer og senere verdensmester i klassen, uttalte da til Seilas at han var sterkt skeptisk til den nye 90 fots AC klassen og til at forsvarer Alinghi skulle delta i utfordrernes kvalifisering.

Nå er kritikken åpenbart mildnet for hans «Mascalzone Latino Team» har utfordret til de 33 seilaser sammen med Team New Zealand, Team Origin (GBR), Team Shosholoza, United Internet Team (GER), to spanske og et annet italiensk team.

Det siste spanske teamet på banen er AYRE Challenge som representerer  Real Club Náutico de Dénia (Royal Yacht Club of Denia) som et en av Valencia regionens største seilforeninger.

Konflikten mellom Alinghi og BMW Oracle teamet som kan avgjøre når de neste seilasene om America´s Cup finner sted er ennå uløst. Partene avventer nå utfallet av voldgiftssaken i New York, der domsavsigelse er ventet hvilken dag som helst.

Fra venstre Manuel Gonzalez Devesa (formann i Real Club Náutico de Denia), Michel Hodara (Sjefen for America's Cup Management) og Pedro Perelló (General Manager of AYRE). Photo copyright Pierre Orphanidis / AYRE

Powered by Labrador CMS