Opplev Indre Oslofjord

Det er tett med perler nord for Jeløya ved Moss, og mens det er trangt på Sørlandet og Bohuslän i juli, har du dette området nesten for deg selv midt på sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Alle seiler sydover og nesten ingen nordover. Nesten ingen gidder å sette kursen opp Oslofjorden om sommeren, til tross for gode havner, varmt vann, mange tilbud og liten trengsel. Hvorfor ikke gjøre motsatt i år med storbyferie som mål? Eller hvorfor haste opp og ned Oslofjorden på en litt for kort ferieuke, når du kan kose deg med korte og avslappede etapper? Selv har jeg alltid hatt et mål om å komme lengst mulig, og komme meg raskest mulig ut Oslo­fjorden, men i den senere tid har jeg spurt meg selv om hvorfor jeg nettopp alltid har tenkt slik. Ferie er å slappe av, men også tid for nye impulser. Det er nettopp dette man kan oppnå ved å tenke annerledes. Det er så lett å falle inn i faste vaner. Jeg vil gjerne lære mer om mitt nære farvann, og jeg har flere steder på listen som er uoppdaget land.

Varmere og roligere

Om det er familiemedlemmer som misliker krengning og store bølger, er Oslofjorden supert. Det skal mye til å bli sjøsyk nord for Filtvet. Det er gjerne mindre skyer over havet enn i Indre Oslofjord, men det er garantert varmere, særlig i vannet. I 2011 seilte vi ut fra Asker i begynnelsen av juli. Der var det 20 grader i vannet. Noen dager senere var vi på Sørlandet med kun 15 grader i sjøen. Da frister det ikke like mye med en morgendukkert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS