Stord Seilforening

FREMTIDENS SEILERE: En herlig og positiv gjeng på brygga etter siste seiløkt sammen med trenerne. Fra venstre: Olea, Milla, Mie, Hannah, Mathea, Bertine, Nora (liggende), Lone, Emil, Marius, Edvald og Asbjørn. Sebastian og Ida var ikke til stede da bildet ble tatt.

Jentene dominerte på Stord Seilforenings jollekurs

Mye seiling, litt bading – båtlek og mestringsfølelse da 11 deltakere deltok på nybegynnerkurs i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Av de 11 deltakerne var det åtte tøffe jenter og tre tøffe gutter som bidro med topp innsats og herlig humør både på vannet og i havna.

– For en fin gjeng. Jeg er virkelig imponert over denne gruppa. Og jeg synes det er ekstra kjekt at så mange jenter deltar. Vi trenger flere jenter i seilsporten, sier arrangementsansvarlig og leder for jolle- og brettgruppa i Stord Seilforening, Ole Marius Ekeberg.

KLAR, FERDIG – GÅ: Totalt deltok 11 unger på helgas jollekurs i regi av Stord Seilforening.
SMULT FARVANN: Ida i ferd med å krysse seg inn i havna til Stord Seilforening.
TO OPTIMISTER: De går fint an å være to i én optimistjolle om man er gode venner.

Morsomme øvelser

Kurset startet fredag ettermiddag med litt teori og bli kjent med optimistjolle-sesjon, etterfulgt av ulike øvelser og padling i jolle uten rigg.

– Erfaringsmessig ser vi at det er mye nytt for ungene å lære seg når de kommer opp i en jolle for første gang. At de får bli litt kjent med bevegelsene i jolla, hvordan roret fungerer, og det å mestre og holde balansen ved vektforskyvning er en fin og morsom introøvelse, forteller Ekeberg videre.

Med seg som hovedtrenere i år hadde han tidligere klubbtrener Asbjørn Hogstad og de to jolleseilerne Marius Loureiro og Lone Becker, to unge, men dyktige instruktører. Etter fredagens «bli kjent-økt» fortsatte kurset med to seiløkter både på lørdag og søndag, avbrutt av velfortjente pauser med grilling og sosiale ting på brygga.

STØDIG: Ida med mannskap hadde full kontroll på optimistjolla.

Ida vil fortsette

Helgen bød tidvis på krevende forhold med heftige regnbyger og veldig varierende vindforhold. Men de brød Ida Helland Dahl (10) seg lite om.

– Det var enda gøyere enn i fjor. For nå kan jeg mere!

At det ble en dukkert bekymret henne ikke.

– Det var gøy å falle ut i vannet og prøve å velte båten.

At hun hadde fått et hull i tørrdrakten som førte til at hun ble våt, bekymret henne lite. Hun er veldig tydelig på at hun vil fortsette å seile optimistjolle.

– Ja, veldig!

– Alt i alt har det vert en fantastisk hyggelig helg, med mange positive opplevelser. Mange har fått prøve å seile og mestre en jolle for første gang, noe som også var hovedmålsettingen denne gangen. At mange sier de vil fortsette og delta på treningene fremover er jo ekstra kjekt. Det er ren bonus, og på mange måter en liten honnør til trenerne og de andre frivillige, avslutter Ekeberg.

ÅTTE JENTER: Jentene var i flertall på kurset, noe arrangementsansvarlig Ole Marius Ekeberg synes er veldig positivt for rekrutteringen til sporten.
FORNØYD: Arrangementskomiteen med Knud Dahl, Ole Marius Ekeberg og Ingmar Helland var svært godt fornøyd med innsatsen til ungene som deltok på helgens kurs.