SJØGLEDE: Oslo Seilforening har tilbud for barn som vi opplevet sjøens gleder. Uten støtte, kan det bli dyrere for familiene som vil gi barna opplæring og opplevelser.

Vil kutte støtten til seiling

Oslo Idrettskrets utarbeider nye retningslinjer for fordeling av aktivitetstilskudd. Her kommer det fram at seiling står i fare for å miste midler, fordi sesongen er for kort.

Publisert Sist oppdatert
BEKYMRET: Jan Petter Gamborg er redd for at seilsporten skal gå glipp av midler, fordi sesongen er for kort.

Daglig leder i Oslo Seilforening, Jan Petter Gamborg, reagerer kraftig på utkastet til nye retningslinjer for støtte gjennom Oslo Idrettskrets. Disse har blitt kjent via et nyhetsbrev tirsdag 10. desember. 

– Jeg ser at Osloidretten nå har nye regler på høring for tildeling av kommunens aktivitetsmidler.

Blant tingene de foreslår er at aktivitetene skal ha 5-6 måneders varighet og ikke telle med feriene, noe som kan bli ganske utfordrende for seilingen i vårt kalde og mørke land, sier Gamborg til SEILmagasinet. Seilsesongen er for kort for å få støtte. Oslo Seilforening har også tilbud til skolebarn i ferien, som heller ikke gir grunnlag for støtte. 

Lederen i Oslo Seilforening håper Norges Seilforening kan ta tak i de nye retningslinjene som vil ramme mange unge seilere. Gamborg frykter at de nye retningslinjene også vil gjelde i resten av landet på sikt.