–Brettseiling kan bli større enn Optimist

Thomas Føyen har store planer for å rekruttere windsurfere. I helgen holdt han første trenerkurs.

Publisert Sist oppdatert

Brettseilngens problem opp til i dag er organiseringen, mener Føyen, som ble verdensmester i 1985. De fleste som har begynt med brett har vært 16-17 år, og har drevet sporten uten støtte fra foreldre, forteller Føyen. Det har gjort at man ikke har bygget en solid struktur.

Bedre utstyr for unge

–Nå finnes det utstyr som er tilpasset yngre seilere. Det gjør at barn fra åtte års alderen kan ha det gøy på seilbrett. Med aktive barn i denne alderen vil man også få en aktiv foreldergruppe, forteller Føyen. Det gjør at man kan organisere tilbudet bedre, noe som vil gjøre brettseiling mer attraktivt for flere. Vi rekrutterer aktivt fra vintersporter som slalom med stor suksess, forteller Føyen. Erfaringer fra KNS har vært at det har vært langt færre brettseilere som har sluttet etter første sesong enn optimistseilere.

Trenger trenere

Et problem for å få organisert et skikkelig tilbud for unge bretteseilere er å skaffe trenere. Denne helgen ble det derfor holdt for første gang trener 1 kurs for brettseiling i regi av Norges Brettseilerforbund, KNS og NSF. Kurset ble holdt av Fredrik Føyen og Thomas Føyen, og det var 20 deltagere fra Arendal, Asker, Bærum, Drøbak, KNS, Nesøya, Tønsberg og Åsgårstrand. Foreninger som satser på brettseiling.

Thomas Føyen forteller at det er i Norge 1000 optimistseilere, og at det er fult mulig å få like mange brettseilere, eller flere om man klarer å organisere tilbudet like godt som det man klarer for Optimistseilere, mener Thomas Føyen.