Jevnt i Klassisk Seilas

Vinden var nesten borte, men regattaen med gamle skjønnheter ble en spennende og hyggelig seilas.

Publisert

Klassisk Seilas startet som en del av 100 års feiringen av bladet Seilas for tre år siden. Regattaen ble så godt mottatt at vi har har gjort det til en tradisjon å invitere våre kunder og forbindelser til en uhøytidelig regatta med påfølgende matbit. Regattaen blir holdt etter Gunder-metoden hvor minste båt starter først.

Nesten ikke vind

Forholdene gjorde at vinneren skulle kåres etter et times seiling på merker innerst i Oslofjorden. Det var et lite drag i starten, men til tider var det helt blikkstille. Selv om vinden uteble var temperaturen hyggelig. Oslo var den varmeste plassen i Norge i går.

Dødt løp

Lille «Alaska» startet regattaen, og hadde en imponerende fart mot Aker Brygge med Code Zero-seil. Båten ville nok vunnet om de hadde fått med seg rundingsmerket i indre havn. 8-meteren «Apache» rundet dermed først, noe som fikk «Alaska» til å bråsnu. 10-meteren «Mosk II» som tok gull for Norge i OL 1920 rundet som nummer tre. De fulgte «Alaskas» strategi, og seilte mot sjøfartsmuseet. «Apache» seilte mot Hovedøya. Rett før timen var gått, passerte «Mosk II» «Alaska», mens «Apache» lå helt i vindstilla. Neste rundingsmerke var utenfor Nakkholmen. GPS-måling måtte til for å avgjøre vinneren. «Apache» og «Mosk II» hadde akkurat lik avstand til rundingsmerke, så båtene delte seieren.

Powered by Labrador CMS