KNS satser tungt på nytt seilsenter

K.N.S. har planene klare for Norges første seilsportsenter av internasjonal klasse. Det vil i første byggetrinn koste ca. 25 mill. kroner. På årsmøtet torsdag 8. ds. får medlemmene forslag om økt kontingent og et bidrag på kr. 1.000.

Publisert Sist oppdatert

K.N.S. har satt seg høye mål både for rekruttering til breddesport og utvikling av eliteseilere. Seilskolen Ulabrand kan vise til gode resultater, men dagens anlegg er nå både sprengt og utslitt. Som landets største seilforening, og «leverandør» av samtlige norske OL-deltagere i seiling i over 100 år, vil foreningen derfor satse tungt på opplæring, trening og utvikling fra nybegynnere til eliteseilere på internasjonalt nivå. Med det nivået internasjonal seilsport har i dag, krever det et anlegg av samme format som man allerede finner i verdens ledende seilsportnasjoner.

Det ligger et stort arbeide og lang planlegging bak prosjektet «Nye Ulabrand Seilsenter». Alle planer er nå godkjent av myndighetene. Det som gjenstår er finansieringen. Flere store bidragsytere har allerede meldt seg og K.N.S. har selv finansiert hele forprosjektet.

Spennende sak på KNS’ årsmøte

På foreningens årsmøte torsdag 8.ds. ber styret om medlemmenes bidrag i form av et engangs bidrag på kr. 1.000 og økt årskontingent. Første byggetrinn som omfatter nye brygger og en moderne jolle- og småbåthavn samt et klubbhus er budsjettert til 25 millioner kroner. Fullt ferdig utbygget etter de godkjente tegningene vil anlegget koste nærmere det dobbelte. En slik satsing på seilsporten har aldri tidligere funnet sted her i landet. Mens mange andre idrettsgrener nyter godt av offentlige og kommunale anlegg og arenaer, står K.N.S. alene for denne satsingen, som ikke bare kommer egne medlemmer til gode. Ulabrand Seilsenter skal tilby seilkurs og opplæring av alle interesserte og på alle nivåer fra de yngste barna til ungdom og voksne, og selvsagt funksjonshemmede. Seiling er jo en av de få idretter hvor funksjonshemmede konkurrerer på like vilkår med de beste aktive.