Seiret over Northug i Operastafetten

Hverken Petter Northug, Aukland-brødrene eller Eirik Våras Larsen kunne tukte tenåringene Anders Heldal og Håkon Svaland i Operastafetten under Oslo Water Games.

Publisert

SUP: Tilsammen ti toppidrettsutøvere stilte til start på fem forskjellige lag under åpningen av Operastafetten fredag.Fots: Linn K. Hansen.

Bjørvika;

Unggutten fra Røyken tok ledelsen rett fra start i de to  rundene som skulle løpes rundt «Sukkerbiten» under Operastafetten i går kveld. Da gutta skulle ut på SUP-brett, det vil si stående padling, var det imidlertid ingen tvil om hvem som hadde padlet mest. For mens flesteparten i feltet hadde mer enn nok med å finne balansen og holde kursen i begynnelsen, suste Eirik Verås Larsen forbi og tok en klar ledelse etter å ha rundet bøya utenfor Operahuset.

Tenåringene vant

Hvert lag besto av to utøvere, som hver skulle løpe to runder rundt «Sukkerbiten» og så padle en runde på SUP-brett. Dette skulle gjennomføres to ganger av hver utøver.

 Av de fem lagene var det imidlertid 17- og 18-åringene Heldal og Svaland fra idrettlinjen ved Sirdal videregåeden skole i Vest-Agder som taklet kombinajsonen av løping og den noe utradisjonell sporten best.

– Kult å slo Northug da, det skjer jo ikke hver dag, smiler skiskyttertalentet Anders Heldal, som egentlig skulle vært på treningssamling med skiløperne denne helgen.

– Da jeg gikk tilbud om å bli med her måtte jeg velge, så det ble Operatafetten, sier den nybakte vinneren av et Stand Up-Paddle-brett, som innrømmer at han og makkeren hadde tyvtrent litt på SUP-brett tidligere på dagen.

Northug tok imdlertid det hele med et smil.

– Dette var gøy, gliste han etter endt dyst.

Oslo Water Games ble åpnet klokken 1700 av Jon Herwig Carlsen og Oslo varaordfører Aud Kvalbein, med taler og musikk fra Kampen Janitsjar.

«Mesternes mester»- deltaker gir seilbrettopplæring

Oslo Water Games fortsetter i dag og lørdag med leker for barn og voksne, seilbrettopplæring ved «Mesternes Mester»-deltaker Jorunn Horgen, Stand Up-padling ved SUP.no, opplæring i seiling og roing ved KNS og Redningsselskapet. Det blir mer Funballz og Wakeboard for alle og lørdag blir det blant annet Oslo SUP Challenge, sprint og distanse, samt barneløp. Aktivitetene begynner klokken 1400.

Klokken 2000 i kveld. vil roere fra Oslo studentforening forsøke å trekke opp Tomm uMurstad sjøleirs-leder Anniken Murstad på vannski etter en robåt.

«Padle-birken»

Oslofjordløpet.no som Eirik Verås Larsen tror kan bli en klassiker, padlesportens svar på «Birken», for OWG avsluttes med nattwakeboard og festfyrverkeri lørdag 25. juni kl 2400.

Initiativtakerne til Oslo Water Games, Paal Lien og Seilas-medarbeideren Mikkel Thommessen ønsker å etablere Oslo Water Games som en årlig vannsportsfestival i Bjørvika og ser festivalen som en ypperlig måte å markedsføre Oslo på, som destinasjon for vannsport.

Det er gratis adgang til alle arrangementer under Oslo Water Games

Følg OWG på Facebook.

Se flere bilder fra første dagen av OWG ved å klikke på linken under

Powered by Labrador CMS