Shanty-seminar på Sjøfartsmuseet

Nå kan du lære mer om sjøfolkenes shanty-sang. På Norsk Sjøfartsmuseum søndag 25. oktober blir det seminar under ledelse av Tom Nordahl.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Tom Nordahl holder foredrag om shantienes historie. T.H: Risør Shantykor, trebåtfestivalen 2006, foto: L. K Hansen.

Shanty var sjøfolkenes arbeidssang. En ekte shanty er diktet av seilerne selv, og har en uløselig tilknytning til havet og seilskutene. Gjennom den fikk sjømannen utløp for sine frustrasjoner, drømmer og lengsler samtidig som den forente kreftene mot et felles mål som å sette seil, hive opp et anker eller lense skuta. En shanty er et speilbilde av 1800-tallets sjømann. Enkel, direkte, ramsalt og hardfør som en vinterstorm i Nord-Atlanteren.

Tom Nordahl vil synge og fortelle. Han er født i Risør og vokste opp i et miljø av fiskere og sjøfolk. Helt siden han som barn hørte de første shantiene sunget av sjøfolkene selv har han vært med på å bringe tradisjonen videre til nye generasjoner - i over 45 år! Han har vært med på flere maritime plateinnspillinger og en mengde opptredener i Norge og ellers i Europa.

Seminaret starter kl 13 søndag 25. oktober og varer i ca en time. Det passer best for voksne.