PRIS: – Vi ønsker å berømme flinke amatører som setter i stand gamle båter, sier Cathrine Arnesen fra Oslofjordmuseet, Eivind Bryne fra Oslofjordmuseets venner, Axel Nissen-Lie i Seilmagasinet og Sigbjørn Larsen i Båtmagasinet.

Restaureringspris til flinke amatører

– Vi håper at restaureringsprisen kan berømme folk som legger egeninnsats i å sette i stand gamle båter og inspirere andre til etterfølgelse. Gjenbruk og sirkulær-økonomi er kommet tilbake for å bli, sier initiativtakerne.

Publisert Sist oppdatert

Restaureringsprisen er 10 000 kroner, heder og ære, og presseomtale. Vi ønsker å berømme amatører som setter i stand båtene sine, enten det er seil eller motor-båter, tre eller plast. Folk som tar vare på båtene, og legger mye egeninnsats i å få båtene i så god stand som mulige.

Det er første gang at det utdeles en slik Restaureringspris for båtfolk. Prisutdelingen vil finne sted ved åpningen av Oslofjordmuseets havn i Vollen, Asker 16. juni. Det er SEILmagasinet og Båt-magasinet som sammen med Oslofjordmuseet står bak prisen. 

De nominerte til årets Restaureringspris vil du finne på SEILmagasinet.no. Da kan du stemme på din favoritt i en rådgivende avstemning. Det er en fagjury som til slutt innstiller prisvinneren.