På sommerferie til Grønland

Ketil Christensen og Andreas Heide legger i morgen ut på sommerferieseilas til Grønland. Underveis vil guttene dele sine opplevelser med Seilas.

Publisert

TIL GRØNLAND: «Memento Mori» med Katil Christensen og Andreas Hauge. Bildet t. h. er fra fjorårets seilas til Færøyene.

Mens andre snur baugen mot sydligere farvann har Ketil Christensen og Andreas Hauge plukket ut Grønland som mål for sommerens seiltur. Gutta seilte i fjor til Færøyene. De  ble så inspirert av den urørte naturen i vesterled at de nå vil utforske landområdene i nordvest ytterligere med sin Jeanneau Sunfast 37 «Memento Mori».

– Det finnes knapt noe sted igjen på kloden som ikke er bygget ut og som er uberørt av den moderne sivilisasjonen. Noen få steder er det dog igjen, og siden Grønland er et av de nærmeste slike områder som kan nås med egen båt i løpet av en sommerferie, falt valget på nettopp denne øya, sier Christensen til Seilas.

På veien seiler de innom østkystens største by Angmassalik på for å bunkre til den videre ferden. Mens Christensen til daglig jobber med salg av sjømat i firmaet Lerøy, er Heide marinbiolog og dykker. I forbindelse med seilturen vil de to både skrive, fotografere og filme over og under vann.

Seilas vil følge «Memento Mori» hele veien fra Norge til Grønland, samtidig som gutta har laget en hjemmeside som vil få jevnlige oppdateringer.