ISAF World Cup

PÅ TOPP: 2015 har vært en flott sesong for Bjørnar Erikstad som kan fortsette med en topp-plassering i Melbourne.
PÅ TOPP: 2015 har vært en flott sesong for Bjørnar Erikstad som kan fortsette med en topp-plassering i Melbourne.

Paralympikere dominerer slunken verdenscup

Med unntak av de paralympiske klassene som nettopp har hatt sitt VM i Melbourne, er deltagelsen i sesongens siste verdenscupregatta heller tynn.

Publisert Sist oppdatert

Bjørnar Erikstad var ikke fornøyd med 7. plassen i VM Pralympics som ble avsluttet i Melbourne for en drøy uke siden. Han svor på forbedring i neste regatta og får allerede denne uken sjansen til å vise at VM-resultatet ikke er representativt for hans styrke.

I verdenscupregattaen, som startet i dag på den samme banen, kom Erikstad godt igang og etter to seilaser ligger han med 2. og 3. plass foran alle som slo ham i VM med unntak av mesteren selv, Damien Seguin, FRA som har 1. og 2. plass. På plassen bak ligger den britiske paralympiske mesteren fra London 2012, Helena Lucas, GBR med 1. og 5. plass.

15 båter deltar i regattaen, blant dem alle de beste fra VM.

Sonar-klassen har samlet syv båter og midt i feltet ligger den norske båten med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen. De har 5. og 3. plass til nå, mens franske Bruno Jourdren, Eric Flageul og Nicolas Vimont-Vicary vant megge seilasene.