Peder Lunde vil ha kjølbåt i OL

Det er mange som kjemper for at Starbåten skal fortsette som OL båt. Peder Lunde jr er en av dem.

Publisert

I et innlegg på det amerikanske nettbaserte nyhetsmagasinet Scuttlebutt sier Peder Lunde at det var en stor skuffelse for ham å lese ISAFs forslag til fremtidige OL klasser. Uten kjølbåt er det ingen klasse for for de beste og mest erfarne seilere, sier han.

- For å vinne en internasjonal regatta må man ha erfaring og taktisk dyktighet. Det er ikke noe som er mer interessant å følge enn matchseiling mellom gode seilere i like båter og der taktikken er avgjørende. Denne type seiling foregår i kjølbåter som f.eks. Star og det er grunnen til at denne klassen fremdeles er så populær. Klassen trekker til seg verdens beste seilere der unge og eldre kan konkurrere på like vilkår.

- Som fire ganger OL deltaker støtter jeg Mark Reynold (dobbel OL mester i Star) når han kjemper for klassen. Jeg håper at flere internasjonale seilere vil uttrykke sin mening og støtte OL seiling i kjølbåter for verdens beste taktiske seilere.

Peder Lunde jr vant OL gull i Flying Dutchman i 1960 sammen med Bjørn Bergvall og sølv i Star i 1968 sammen med Per Olav Wiken.

Powered by Labrador CMS