Test fra arkivet: Majestic 24

Livlig, polsk nykomling

Det bor mye godt i Majestic 24, men det er et stykke igjen til denne polske båten er ferdig utviklet. På noen områder er båten glimrende, på andre det motsatte. Prøveseilasen i mye vind avslørte en livlig båt som det krevde litt list å temme.

Publisert Sist oppdatert

For 19 år siden seilte Morten Jensen Majestic 24 fra Polen, en båt med lav pris, mye plass, men med en rekke irriterende småfeil, ganske typisk for en rekke slike båter vi har testet i årene senere. Båter under 30 fot er et fornuftig valg, men har vist seg vanskelig å selge. Lave bruktbåtpriser er nok en årsak. Testen av Majestic 24 ble publisert i SEILmagasinet 3-2002 på fire sider. Dessverre er flere av bildene fra testen forsvunnet fra arkivet.

Som ved et trylleslag forsvant skyene, og Bundefjorden fylte seg med frisk sønnavind i opptil 10 m/sek da vi var på vei ut for å prøveseile Majestic 24. Båten er tegnet av den polske konstruktøren Andrzej Skrzat, som er et fullstendig ubeskrevet blad her i Norge. Vår prøvebåt var produksjonsnummer 13 av turversjonen av båttypen, men det fins også en regattaversjon, som etter sigende skal ha sopt godt med seg på lokale premiebord i Polen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER