Populære tirsdagseilaser

Os seilforening opplever økende interesse. 31 båter står nå på deltakerlisten over tirsdagsseilasen til seilforeningen utenfor Bergen..

Publisert

"TINA FOR II": Med full kontroll: Slle foto Svein Skoglund /"Tina for II".

Svein Skoglund i Os seilforening forteller om god oppslutning rundt de ukentlige regattaene i Os. Han ar sendt oss følgende rapport:

Korsfjordtrimmen hadde hele 31 båter påmeldt fra Os, Milde og Bergen Seilforening. I tillegg er to båter fra Ran seilforening en båt fra Austevoll og en helt fra Nordhordland seilforening på listen. Dette er svært god deltakelse for å være en tirsdagsseilas, så det virker som interessen for seiling er økende.

For dette arrangementet har Milde Båtlag ansvaret for banevalg, start og målgang, de ligger med egen startbåt ved Blia annen hver tirsdag og gjør en fantastisk jobb. Regatta ansvar, påmelding, resultat service og premie utdeling utpå høsten har Os Seilforening, nesten før mannskapene er hjemme igjen er resultatene å lese på nettet. Det er også fine premier å vinne når serien avsluttes  i slutten av september.

 

Fin vind og sol

Det blåste mellom ni-ti m/s da Os-båtene satte kursen mot Blia og Korsneset for å starte. De fleste søkte ly bak neset for å heise seilene før de la ut mot start linjen, vinden tok kraftig i seilene som måtte flates ekstra for å minimere krengningen. Det var bare «Piano» som satte den store genoaen  til start, ettersom denne båten har god kjølvekt og tåler mye seil.

Det ble krysset litt att og frem for å tilpasset strammingen på seilene før start, 10 min. før start kom flagget som markerte hvilket løp som skulle seiles, denne gang kryss til bøye ved Horsøy, lens til runding Teistane og kruss tilbake til mål ved Blia.

 

Minste klasse la i vei mot Horsøy og ti minutter  senere startet den største klassen.  Det det var noe kniving rundt start, og «Piano» ble tvunget utenfor startbøyen og måtte vende rundt startbåten for å krysse linjen. Men den fikk fort opp farten og begynt plukke båter på sin vei mot første merke. Vinden var frisk og noe vekslende under skyene som kom drivende fra nord, solen skinte mellom skyene som av og till slapp noen skurer med regn på mannskapene.

Båtene rundet merket og fikk opp spinnakerne og det ble noe platt lens nedover mot Teistane som skulle rundes om styrbord. Det var litt av et syn med alle spinnakerne på fjorden i den friske vinden, genoa opp, spinnaker ned, dekk ryddes og seil strammes for ny kryss. Det ble noe stampesjø rett etter runding og det måtte jobbes for å få seilene på plass og fart i båten, det er lett å stoppe opp i sjøene.

Her gjorde nok de største båtene jobben sin best og la grunnlager for plasseringer øverst på listene.  Det ble en fin kryss tilbake til mål, noen skiftet til større forseil i den løyende vinden og tjente noe på det.

 

Disse vant Korsfjordtrimmen

I klasse t.o.m 1.15 seilte «Eksena» Albin Ekspress (lys 1.12) med Carl Olav Wickman, BS svært godt og vant klassen og ble nr. to over all med tiden 1 : 54 : 46.

Klasse 1.16 – 1.24:

Det var nok på siste kryss inn til mål «Piano» (Lys 1. 23) med Sverre Holm, Os,  la grunnlaget for seieren 1 : 56 : 11 nr. 3 overall.

Klasse 1.25 og over:

Førsteplass: «Madcap» (lys 1.34) med Birger Bjerke, Milde, 1 : 53 : 58 og nr. 1 over all.

ver all.

 

Korsfjordtrimmen omregnes og inngår i Os-båtene sin trimmingsseilas.

Resultatene her ble:

 

Klasse t.o.m. Lys 1.20:

Nr. 1: <<Tina for II>> (1.16) med Svein Skoglund, 1 : 59 : 00, nr. 3 over all.

Nr. 2: <<Akina>> (1.09) med Leif Martin Hetleflåt, 1 : 59 : 32, nr. 4 over all

Nr. 3 <<Ina Kristine>> (1.16) med Janet Lepsøy, 2 : 00 : 01, nr. 5 over all

 

Klasse Lys 1.21 og over:

Nr. 1: <<Piano>> (1.23) med Sverre Holm 1 : 56 : 11, nr 1 over all.

Nr. 2 <<Marlin>> (1.29) med Hermod Opstvedt, 1 : 58 : 52, nr. 2 over all.

Nr. 3 <<Stella>> (1.24) med Terje Rønning Eltvik 2 : 01 : 56, nr. 6 over all

 

 

 

Etter fem  av ni seilaser leder «Tina for II» minste klasse med syv poeng før «Ina Kristine» 16 poeng. Største klasse ledes av «Piano»  med 14 poeng før <<Marlin>> 15 poeng.

Over all leder «Tina for II» med 14 poeng før «Piano» 22 poeng.

 

Resterende resultater hjemmesiden til Os seilforening.

 

Powered by Labrador CMS