Fritt fram mot kalde Strømstad

De syv båtene som deltar i Vinterseilasen er kommet godt av gårde fra Bolærne, og holder god fart mot Strømstad. Blant de første i feltet ligger First 40.7 «Fritt fram».

Publisert

HOVEDBILDE: Finn Audun Bostad og mannskapet gjemmer seg i cockpitteltet og nyter vinterseilasen med kun genua. Alle foto: Finn A. Bostad.

Båtene startet etter Gundermetoden, og er nå på tur mot svenskekysten i strålende sol, 10-11 sekundemeters vind og en lufttemperatur på rundt ti blå grader.

God start på dagen

Etter en, for enkelte av mannskapet, litt sen torsdagskveld, startet gutta om bord i Forgus 44 «Smily 4» dagen med en stor frokost preget av høy komfort og god stemning. Skippermøtet ble avholdt klokken 0800, og med god hjelp fra redningsskøyta «Simrad Færder» ble starten avviklet fra klokken 0900.

Cockpittelt og åtte knop

Skipper Finn Audun Bostad om bord i «Smily 4» forteller at noen er mer ivrige enn andre i den kalde, men flotte seilasen over fjorden.

– På Audun Gjørsteins First 40.7 «Fritt fram» sitter de på rekka og rir i kulda, og nå kommer det jammen en 45-foter bak fra også. Vi for vår del seiler med kun genua. Har nemlig byttet ut storseilet med cockpittelt for å holde oss varme, bedyrer Bostad, en halvtime etter start.

«Smily 4» gjør åtte knop med cockpittelt og genua, noe mannskapet er godt fornøyd med.

Gourmetmiddag venter

Vinterseilasen arrangeres som regatta i år for femte gang, og er i utgangspunktet en guttetur med fokus på både det sosiale og på seilingen. I år har en båt både barn og ett kvinnelig mannskap om bord, så «guttetur»-prinsippet er noe fleksibelt, ifølge Bostad.

– Dette er også rekordår hva gjelder vind og kulde, presiserer forguseieren, som har seilt tilsvarende seilas siden 2004 med kamerater.

Etter overnatting i Strømstad er det duket for en uformell gourmetmiddagkonkurranse i båtene lørdag kveld, før det seiles tilbake søndag.

Powered by Labrador CMS