Risørgutter i VM-tet

Mads og Thomas Mathisen leder 29er-klassen etter sterk VM åpning.

Publisert Sist oppdatert

Mads og Tomas Mathisen (18) fra Risør fikk den best tenkelige starten på junior-VM som startet i Langkawi i Malaysia i dag. De norske 29er-seilerne startet med 3. plass bak Slovenia og USA. Også i andre seilas ble det tredjeplass, denne gang bak Nederland og Russland, før Risør-guttene avsluttet med seier i dagens tredje og siste seilas foran USA og Australia.

Mads og Tomas leder dermed mesterskapet etter første dag foran USA, Slovenia og Spania. Totalt skal det seiles 13 seilaser over fem dager

Over all forventning

– Det går over all forventning, men det er lenge igjen. Det er veldig gøy å jobbe med gutta, sier det norske lagets trener, Peer Moberg.

– Det er veldig varmt her; 30 grader, og det er mer vind enn forventet. Det er veldig bra for gutta fra Risør, fortsetter Moberg, som forteller at det er meldt samme forhold de neste dagene.

Vindstyrken har variert fra 12 til 22 knop.

Topp fem som mål

– Vi har et mål om topp fem. Det er en realistisk målsetting, mente guttene, som har 19. plass fra det forrige junior-VM med seg i bagasjen.

Variert norsk innsats

De øvrge norske seilerne oppnådde varierende resultater.

Caroline Rossmo ligger sammenlagt på 9. plass i Laser Radial etter 9. og 10. plass.

Den andre Laser-seileren, Mads Severin Hassum-Olsen ligger som nummer 32, brettseilerne Marie Brunvoll Nustad og Ender Funnemark ligger henholdsvis på 7. og 16. plass, men de kvinnelige 29er seilerne, Emilie Andersen og Maren Edland, ligger som nummer 16.