Havblikk

Rødøyas herligheter

Du kan ikke seile forbi Rødøy. Du kan bare ikke. Du er bare et fiskesprett fra Polarsirkelen, så selv om du ikke kan se midnattssola, sender den sitt lys over den røde øya.

Publisert Sist oppdatert

Legg deg ved en av de store flytebryggene til familiebedriften Klokkergården. I høysesongen kan det faktisk være fullt her, for det er et populært sted – med rette. Spenn på deg fjellstøvlene og ta turen opp på Rødøyløva, 443 meter over de hvite sandstrendene. Turen egner seg for både store og små, for stien er god – om enn noe bratt noen steder. De med høydeskrekk bør holde seg litt i bakgrunnen nær toppen, fjellveggen strekker seg nemlig ut i intet og gir et overheng med magesug. Legg deg på magen og titt ned på de hvite strendene med det grønne vannet. Er du heldig kommer det en ørn eller tre sigende på late vinger.

Etter en slik tur er det deilig å besøke Klokkergården. Restauran­ten her er som penstua til en veldig sosial familie. Her kan du tenke lange tanker over fyldige tallerkener. Eller nyte en intimkonsert med bare glade mennesker rundt deg.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER