Dag 3: På vei til nye opplevelser

Mannskapet på Havna-Live har seilt mye på Sørlandet. I dag startet turen inn i ukjent farvann.

Publisert Sist oppdatert

Vi ligger nå i idylliske Kvitsøy, nordvest for Stavanger. Her har vi do, dusj og strøm fra brygga, men det finnes ikke ett eneste spise sted på hele kommuneøya med 530 innbyggere. I løpet av dagen har vi brukt nesten halve tanken, ca 100 liter i løpet av 8 motortimer. Utseil distanse fra Farsund til Kvitsøy i Rogaland er 90 nautiske mil.

Kl 10:45 Farsund. Regn og kuling fra sydøst. Kaldt. Vi startet med å fylle tanken. I Farsund var prisen hyggelig, kun 10.65 per liter. Det gikk på i 146 liter.

Kl 13:10 Sogndalstranda. En liten pause fra det voldsomme været som ga en opplevelsesrik tur rundt Lista. Bølgene var store og til dels krappe med heldigvis bakenfor tvers. Askeladden taklet forholdene supert. På Sogndalstranda ble vi invitert til stedets hotell for kake og kaffe av fotograf Johnny Olsson.

Kl 15:20 Lille Prestskjær fyr. På havet igjen, men vi måtte se på ødeleggelsene stormen Berit gjorde på fyret ved innseilingen til Rekefjord.

Kl 16:30 Egersund. En avstikker innenfor Eigerøy forbi Egersund

Kl 18:00 Jærens Rev. Vinden hadde dreiet mer mot øst, mens bølgene kommer fra sydøst. Stor dønning, men flotte seilforhold. Ikke noe problem å ligge 20-25 knop. Vi får også god hjelp av kraftig medstrøm.

Kl 19:30 Kvitsøy. Kai for kvelden. Kvitsøy er en liten kommune med fergeforbindelse med fastlandet. Stedet har boplikt, men folketallet mangedobles om sommeren. På øya er det også en trafikksentral for skip i området. Stedet har også butikk og postkontor. Vi fant strøm på brygga, og både dusj og do er åpen. Øya har ingen spisested, men vi hadde litt proviant om bord. Magne Klann disket opp med kyllingvinger, potetgull og en iskald øl fra stuverommet i cockpiten.