Drømmehelg for ungdomscamp i Stavanger

17 ivrige ungdommer deltok på kite-camp i Stavanger i helgen. Les rapporten fra verdensmester Kari Schibevaag.

Publisert Sist oppdatert

GOD STEMNING og full fart på Brusand. Alle foto: karlland.com.

Vi våknet opp til 21 grader og sterk jevn vind på lørdag, noe jeg bare kunne drømme om uken før. Det blåste sørøst, så Brusand var plassen å sette opp campen denne helgen.  

Alle ungdommene var ivrige etter å få starte, så det varte ikke lenge før første kiter var i vannet. Det var ingen bombe at det var Torstein, en veldig ivrig viking, som testet vannet først. Da han kom inn med tommelen i været var det bare for de andre ungdommene å komme seg uti. Det var mye liv ute på vannet og de testet ut alt av tips jeg gav dem. De ville mye, så det ble en del tryning og svømming, men jeg ble imponert over hvor mye de lærte og hvordan de stod på.

 

Ivrige nybegynnere

Nybegynnerne var også ivrige etter å starte og Jørgen Faksvåg var veldig travelt opptatt av å instrurere. Nybegynnerne ville jo også ut i vannet, men Jørgen rådet dem til å lære å håndtere kiten bra på land før de tok steget ut i vannet.

 

Vi holdt på i noen timer og glemte helt ut at «uten mat og drikke duger helten ikke»  helt til Veronica kom krypende opp fra vannet og sa hun var veldig sliten. Burgere med en fantastisk dressing sto klar, vann fra Isklar og til dessertsjokolade fra Nidar. Hva mer trenger ungdommer for å kunne entre vannet og gi alt til en ny økt?

 

Sikkerhet og balanse

Søndagen bød på nok en dag med masse vind, med 40 knop og fire meters kite. Forholdene ble litt for heftige for ungdommene, så det ble fokus på sikkerhetsprat og lek på stranden. Vi testet også ut balansen og de pushet grensene en del. I tillegg til å balansere normalt på lina, ble det også 360 og baklengs gåing på de fleste.

Følg med på Kari Schibevaags hjemmeside.

Se flere bilder i billedspesialen under