Miljøvennelig kurs i Haugesund
Miljøvennelig kurs i Haugesund

Miljøvennelig kurs i Haugesund

Dommer/Arrangør I kurset ble holdt helt papirløst.

Publisert Sist oppdatert

Haugesund seilforening gjennomførte i helgen Dommer/Arrangør I kurs for 23 personer. For å kjøre en miljøvennlig profil valgte man å sende epost til deltakerne en ukes tid i forkant av kurset med link til diverse bakgrunnsmateriale som f.eks. NSFs lov, NM-reglement , etc fra www.seiling.no. Det ble også sendt link til relevante ISAF-sider for regler, Case og Call Books og til http://www.norsail.org/resources for regelpresentasjoner på norsk. Kun protestskjema og sjekklister, etc ble delt ut på papir.

Forbundsdommer Torgrim Log holdt selve kurset: "Det var tydelig at mange av deltakerne hadde tittet på materiellet før de kom på kurset. Dette gav rom for utprøving av nye læringsformer." Deltakerne fikk blant annet prøve seg på et par situasjoner der regelbrudd i Virtual Skipper Nordics høstserie ble studert i fugleperspektiv. Kursdeltakerne ble delt inn i passende grupper der hver gruppe hadde seilere som fylte ut protestskjemaet. Hver gruppe hadde også en i rollen som arrangør som mottok protesten og sjekket at den var levert innen tidsfristen, etc. Deretter ble den behandlet av to som var i rollen som protestkommite. Sammen laget de kjennsgjerninger og trakk en konklusjon. Replayen ble spilt flere ganger slik at detaljer man var usikker på kunne studere nærmere. Til slutt ble det tatt en felles oppsummering. "Dette fungerte meget bra og var nok med på å løftet kurset et hakk eller to. Kanskje var det litt flere forhold å tenke på enn dem de først la merke til? ;-) "

Regis Rougier, leder av Rogaland seilkrets, hadde drevet markedsføring i sørfylket slik at deltakelsen derfra var god. Han var selv deltaker på kurset: "Dette var et bra kurs, så nå håper vi at mange kan delta på Dommer II og Arrangør II kursene som går om henholdsvis to og tre uker. I seilkretsen støtter vi disse kursene slik at prisen blir ganske lav. På denne måten bidrar vi til nødvendig kompetanseoppbygging i de lokale foreningene."

Kretsdommer Anders Lysgaard var vert for arrangementet og disket opp med grøt på lørdagen og lapskaus på søndagen samt frukt og grønt i pausene: "Det er veldig kjekt å se at både voksne og ungdom kan være sammen på slike kurs. De jobbet med oppgaver og regelnøtter helt på tvers av generasjonsgrensene og antall fot båtstørrelse. Og med seilere fra diverse båtklasser og varierende bakgrunn fikk både ungdom, jolleforeldre og mer garvede seilere delt erfaringer og lært masse av hverandre denne helgen."