Nå blir det båtmesse!

Båtmessen i Sørmarka arena i Stavanger 15.- 18. september er nesten fullbooket. Sammen med bilbransjen deler båtfolket 14 000 kvm med innendørs utstillingsplass.

Publisert Sist oppdatert

MESSEKLARE: Styret i Stavanger båtmesse AS; Jo Gill Næss, daglig leder, Torbjørn Haraldsen, Flemming Brun Henriksen. Glenn Brun Henriksen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

I vår ble den planlaget båtmessen i Stavanger avlyst. Det blir den ikke denne gang. En og en halvt måned før åpning er nesten alle de 7 000 kvm med utstillingsplass i Sørmarka arena bestilt og utleid. Oljebyens første innendørsmesse arrangeres sammen med Stavanger bilmesse, og deler lokalene fifty-fifty mellom seg.

– Det er nesten fullt, vi har vel 250 kvm ledig plass igjen, forteller Flemming Brun Henriksen, som er en av fire medeiere i Stavanger båtmesse AS, som utgjør halvparten av messa «Stavanger bil og båtmesse».

Det blir båter, utstyr og aktiviteter for hele familien. Blant utstillerne er Rennesøy båt med Vindø og Viksund, Fjordssailing med blant annet Hanse, Lunde båt Vest, Hydrolift, Arctic blue, Valken med flere.

Langsiktig avtale

Målet er å skape en ren båtmesse, forteller Henriksen, som har drømt om at byens skulle få en egen innendørs båtmesse i mange år. Planene for videreutvikling av messen er klare.

– Vi har inngått avtale med Sørmarka arena om å leie hallen i flere år fremover,

Familievennelig

Over 200 kvm er satt av til barn of barneaktiviteter. På grogrammet står klatring, basseng med fjernstyrte båter, Elias-båten, bilbane og stand med tegnekonkurranse. Det blir også konkurranser for barna.

– Når barna koser seg har også de voksne det bra, understreker Henriksen. Arrangøren lover dessuten at inngangsbilletten skal være rimeligere enn andre større båtmesser, selv om den i skrivende stund ikke er fastsatt.