"Årets nisse" kåret i Stavanger

"Årets nisse" kåret i Stavanger

Søndag 4. desember ble den tradisjonsrike nisseseilasen igjen avholdt i Vågen, midt i Stavanger sentrum, med 20 deltakere på startstreken.

Publisert Sist oppdatert

I VÅGEN: I Stavanger kommer nissen med Optimistjolle. Foto: Stavanger sf.

20 deltakere fordelt på Optimistjolle, RS Feva, Zoom8, Europajolle, Laser Radial og Snipe møtte til start klokken 12. Den første seilasen ble avviklet nesten uten vind, men til gjengjeld kom vinden sterkt tilbake i de senere regattaene.

I år var det lagt opp til fellesstart og seiling LYS tabell for joller. Dette gikk overraskende bra, selv om noen forsøkte å snakke ned LYS-tallet sitt allerede før start. Ingen seiler med respekt for seg selv er som kjent fornøyd med lystallet på båten sin.

I løpet av den tredje seilasen økte vinden såpass mye at «regattasjefen» bestemte at de yngste seilerne skulle seile inn etter tre seilaser. Laser, Snipe, Europajolle og RS Feva gjennomførte to regattaer til, før de også satte kursen hjemover mot premieutdeling og grøtfest.

I klubbhuset stod gløgg og grøt med mandel klar til seilerne og banemannskapet etter en flott, men kanskje litt kald dag på sjøen. Mange av de som har gått på introkurs i år kom også til festen. 

Etter at magene var fylt opp med grøt og julegløgg var det premiedryss for årets Intro seilere. Alle fikk flott krystallglass for vel gjennomført sesong.

Deretter stod premieutdelingen for serieseilasene vår og høst for tur. I optimistklassen stakk Pelle G. Lund av med vårpokalen, mens Pål Maribu revansjerte seg og nappet høstpokalen. I laser radial klassen var det Håkon Veholmen som fornøyd trakk det lengste strået. 

I Nisseseilasens «overall» klasse vant Håvard Katle Fjon med sin europajolle. Han ble dermed "Årets nisse" og tok sitt første napp i vandrepokalen. Han var tett fulgt av optimistjolleseiler Pelle G. Lund, og snipeseilerne Adriaan Schømhage / Trudi.

Prisen for beste nissekostyme gikk til Jan Rougier som både var utkledd og vakkert sminket som nisse.

Nytt av året var at det skulle deles ut en ny pris, «Årets Barne- og Ungdomsseiler». Denne prisen gikk til Håvard, for hans sportslige prestasjoner, og fordi han fremstår som et godt forbilde i foreningen.