Sesongstart i Stavanger på lørdag

Stavanger seilforening forventer 200 seilere og 40 båter på startstreken av Subsea 7 Nyttårsseilas.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Stavanger Seilforening

Subsea 7 Nyttårsseilasen starter i Vågen lørdag 7. januar

I tråd med alle gode nyttårstradisjoner inviterer Stavanger Seilforening de aller tøffeste seilentusiastene fra regionen til Subsea 7 Nyttårsseilas lørdag 7. januar 2012 – i år for 16. gang. Etter noen års fravær er det gledelig at Subsea 7 igjen er med oss som hovedsponsor for arrangementet.

Det forventes 40 båter til start med i alt drøyt 200 ivrige seilere om bord. Dermed blir Subsea 7 Nyttårsseilas også et spektakulært syn for publikum som befinner seg langs kaiene rundt Vågen denne dagen.

De fleste båtene seiler i én regattaklasse, men det blir også en turklasse for båter som ikke har målebrev for regatta. Første start er kl. 12:00, mens turklassen starter samlet kl. 11:50, dvs. 10 minutter før første start i regattaklassen. Banen går mellom faste merker og bøyer i Byfjorden og Åmøyfjorden.

Arrangementet starter med skippermøte kl 11:00 på Sølyst. Deretter går starten i Vågen etter Gunder-metoden. Start etter Gunder-metoden innebærer at båten med lavest handikap (Lystall) starter først og båten med høyest Lystall sist. Nøyaktig starttid for hver båt utleveres på skippermøtet før start. Starttidene er beregnet ut fra distanse, vindstyrke og båtenes handikap. Gjøres dette riktig, og alle seiler optimalt, skal i prinsipp båtene gå i mål samtidig. Dette gir spenning i seilasen - også for de som følger regattaen fra land. Første båt over mållinjen vinner regattaen.

I henhold til kjente tradisjoner inviteres seilerne etter seilasen til stor seilerfest og premieutdeling i «De Røde Sjøhus». Der blir det varm mat til alle, krydret med videoopptak fra dagens seilas og den landskjente seilmaker Christen Withs innsiktsfulle kommentarer til seiling og seiltrim. Underholdende og lærerikt! Han er en av landets beste og mest erfarne regattaseilere. Seilasen får dermed også et pedagogisk innhold for seilerne, fordi de fleste har noe å lære av Christen With.

Videre blir det premieutdeling, utdeling av vandrepokal til beste båt og mannskapspremier til mannskapene på de beste båtene.