Espen Fjærestad ble berget av et Sea King redningshelikopter 15 nautiske mil vest av Bømlo.Arkivfoto
Espen Fjærestad ble berget av et Sea King redningshelikopter 15 nautiske mil vest av Bømlo.Arkivfoto

– Takker Gud for at jeg lever

Espen Fjærestad fra Fredrikstad drev rundt i tre døgn i en gammel 26-fots seilbåt i vindstyrke opp mot liten storm før han ble reddet sist søndag, melder Haugesund Avis.

Publisert Sist oppdatert

Espen Fjærestad hadde kjøpt en brukt seilbåt på Karmøy som han skulle seile hjem til Fredrikstad. Båten var bygget i tre i Sverige i 1942.

– Jeg takker Gud og redningsmannskapene for at jeg lever, sier Espen Fjærestad. Natt til søndag ble han berget av et Sea King redningshelikopter 15 nautiske mil vest av Bømlo, forteller Espen Fjærestad til Haugesund Avis.

Erfaren seiler

Espen Fjærestad har drevet med seiling i seks-syv år og har seilt turen fra Haugesund til Østfold flere ganger.

– Jeg ble advart av en lokal fisker mot å seile vest av Kvitsøy, men valgte denne ruten likevel, forteller han til Haugesund Avis.

Allerede ved solnedgang første kvelden fikk han problemer med seilene. Vinden kom dessuten fra en helt annen kant enn meldt, og han drev utover og vestover.

Like før båten gikk ned

– Stoltheten ble borte etter hvert. Jeg innser jo i dag at jeg kanskje kunne fått slep og berget båten om jeg hadde bedt om hjelp før, forteller Espen Fjærestad til Haugesund Avis.

Da han til slutt slo alarm, var sjøen så grov at han fryktet for å gå ned hvert øyeblikk. Han forsøkte da å rope på et lasteskip i nærheten via VHF. Det var Rogaland radio som svarte og tok ansvaret for redningsaksjonen. Lasteskipet kom også til og la seg som bølgebryter mens redningsmannen fra helikopteret ble firt ned og hentet Fjærestad opp.

Du kan lese hele saken i Haugesunds Avis